TurkNet VDSL hızı düşüyor ve sayfaları yavaş yüklüyor

Hyildiran

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2019
Mesajlar
50
Herkese merhaba. Bugün öğle saatlerinde TurkNet VDSL için kurulum yaptırdım. ASUS AC750 modem aldım. Adresim için 69 MB kadar desteklediği yazıyordu. Kurulum gerçekleştikten sonra 2 MB gibi hız gördüm. Daha sonra 50 MB'e çıktı. Sonra tekrar düştü. İşim olduğu için evden ayrıldım. Akşam eve gelip denediğimde hız 50 MB download 7,5 MB upload olarak görüyorum ama sayfalar 3-4 sn. sonra açılıyor. Açılma hızında yine problem yok. Problem sanki bir filtreleme yapıyor ya da dandik mouselerin tepki süresi geç olur ya, aynen öyle geç tepki veriyor. Telefonda da PC'de de kabloluda kablosuzda aynı problem. Splitter kullanmıyorum. Duvardaki hatta telefon fişi ile bağlı modem. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
 
Aynı durumu bende yaşamıştım. Gelen arkadaşlar sağolsunlar kabloları sıkı şekilde bağlamamışlar gevşek kalmıştı, download ve upload yerlerdeydi. Sadece kabloya temas etmemizle birlikte hızımız olması gerek seviyeye dönmüştü. Bağlantıyı kontrol etmenizde fayda var.
 
Kontrol ettim. Problem yok kablolarda. Sanırım bina içi tesisatta problem var. 50 MB download görüyorum. 7.5 de upload. Ama sayfa tıkladıktan 3-4 sn sonra açılmaya başlıyor. SNR margin değeri 8.2 çıktı. Rj11 için Cat6 kablo var mı acaba🤔
 
DSL ayarlari bu
Bu arada arıza kaydı oluşturdum. Kontrol ettiler. Evet hatta sıkıntı var dediler. Bakalim düzeltebilecekler mi? Bekliyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-11-12-22-24-08-257_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-11-12-22-24-08-257_com.android.chrome.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 27
Buradan modem değerlerine bakamıyorum maalesef, şu an sadece görebildiğim şey SNR'nin 7.8 değerinde olduğu onun haricinde varsa CRC hatası ya da yoksa sorun TurkNet kaynaklı mı bir çıkarım yapamıyorum. Gerçi hatta sıkıntı var dendiyse hat değerlerini yenileyebilirler veya altyapı sağlayıcınız kontrol sağlar CRC hatası varsa genelde görmüyorlar ve hat "sağlam" deyip geçiyorlar. Durum böyle olursa gidip bizzat konuşmanız gerekebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı