TVS Raider 125 motordan garip ses geliyor

ayberkmv1

Decapat
Katılım
16 Nisan 2022
Mesajlar
768
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 ay önce falan arkadaşlarla ufak bir köy dağlık alan maceramız olmuştu oradan dönüşte ses gelmeye başladı. Zincir falan dedik sonra anahtardan dedim ama son zamanlarda çoğaldı motor soğukken geliyor bu ses sabahları okula giderken geliyor veya okulda uzun süre durduktan sonra çıkınca oluyor ama eğer asfaltta basarsam zorlarsam sonrasında ses kesiliyor. Motorcuya sordum zorlama dedi salladı geçti servisi kaporta gıcırdıyor dedi ama ben videoyu çekerken vites atmadım. 1. viteste kesiciye gidiyordu onun sesini duydu diye düşündüm bu ses nereden geliyor olabilir ciddi anlamda çok kafa açıyor. Aynı anahtarların birbirlerine çarpması gibi ses ön.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geliyor gibi duruyor.
 
Hocam bence motoru bu şekilde zorlamayın kaliteli bir ustaya götürün.

Videoya çekeceğim diye vites atmadım soğukken oluyor bir abi bujilerden geliyordur dedi bazıları da titreşimden vidala düşmüştür veya gevşemiştir dedi ama hiçbir fikrim yok 2.3K km de.
 
Videoya çekeceğim diye vites atmadım soğukken oluyor bir abi bujilerden geliyordur dedi bazıları da titreşimden vidala düşmüştür veya gevşemiştir dedi ama hiçbir fikrim yok 2.3K km de.
Vida olayı bana mantıklı geldi. Sonuçta bir yamaha honda değil. Piyasaya göre ucuz bir motosiklet. Vidalarına bakın.
 
Vida olayı bana mantıklı geldi. Sonuçta bir Yamaha Honda değil. Piyasaya göre ucuz bir motosiklet. Vidalarına bakın.

Ben ön diskten geliyordur diye düşünüyordum yüksek ihtimal oradan geliyor motoru apartmandan geri çıkarırken ön fren bastığımda oradan o sesin kısık hali geliyor ya gevşek ya da toz gibi bir şey kaçtı.
 
Açıp kontrol edin bence. Çok vaktinizi almaz eğer nasıl yapıldığını biliyorsanız.

Lokman takımım yok tam olarak bilmiyorum ama çok fazlada zor olduğunu düşünmüyorum bu videodaki ses okul çıkışı eve gelirken oldu yani motor soğuktu ardından asfalta çıktım 100 110 yaptım sonrasında ses kesildi ön diskten geliyor dedim ama mantıken sürekli gelmezmi bu ses sadece motor soğukken çok ses geliyor ısınınca azalıyor.

Frenden gelmediğini anladım ek olarak soğukken geliyor dememde yanlışmış bugün neredeyse çok az ses çıktı oda çok hızlı gaz açıp hızlanmaya başladığımda motoru 4 defa falan düşürmüştüm galiba ondan ve titreşimden kaynaklı bir vidası gevşek ve çarpıyor seste oradan geliyor başka bir açıklaması yok motoru kötü etkileyen bir şeyde olmadı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı