Üçüncü Dünya Savaşı Mı Geliyor?

Olayı çok dar düşünüyorsunuz. Dünya savaşı dediğiniz hele ki bu yüzyılda o kadar kolay bir şey değil. Bir başka konuda dediğim gibi gerilimler daha da ilerlerse Amerika'nın hodri meydan savaşa gireceğini düşünmüyorum. Elinde G. Kore gibi bir koz varken neden savaşsın? Üstüne attıktan sonra sadece patlamış mısırını alıp izler.
K. Kore eğer Guam'ı vurursa ve Amerika direk karşılık vermezse Ezik ve Güçsüz durumuna düşer.
 
Kendi kendini yok etmek istiyorsa vurabilir.
Kuzey Kore'de kaç gündür sokaklarda hükümet destekçileri meydanda. Geçen haberlerde gördüm destekçilerden biri diyor ki '' Kim Jong Un istesin nükleer başlık olup şeytanların üstüne düşeriz.''. Demek istediğim o ki ülkesini düşünseydi zaten buraya kadar gelmezdi olaylar. ABD ile Kuzey Kore'nin askeri güçleri kıyaslanamaz bile. Bence Kuzey Kore'yi alttan alttan birileri destekliyor ama bakalım göreceğiz.
 
K. Kore'nin adayı vuracağını hiç düşünmüyorum ama göreceğiz. Havlayan köpek ısırmaz. Hep yaparım, vururum, keserim diyor ama hala daha tık yok. Geçmişteki Japonya gibi olacak sonra. Gaza gelip vuracak. Amerika'da ipini çekecek.
Kuzey Kore ile ABD arasında arada bir böyle şeyler olurdu ancak ilk defa bu ayın sonunda vuracağız gibi şeyler söylendi. Belki aklı başına gelir de havlamasıyla kalır dediğiniz gibi.
 
Kuzey Kore ile ABD arasında arada bir böyle şeyler olurdu ancak ilk defa bu ayın sonunda vuracağız gibi şeyler söylendi. Belki aklı başına gelir de havlamasıyla kalır dediğiniz gibi.
Trump bizi bir daha tehdit ederlerse Dünyanın görmediği gazab ve öfkeyi görcekler dedi. Şahse her sabah kalktığımda haberler korkarak bakıyorum. Çünkü bir sabah kalktığımızda ABD Suriye'yi vurmuştu.
 
Şunu unutmayınız; yok olma dengesi diye bir unsur vardır günümüzde. Bunun nedeni nükleer güçtür. Karşılıklı yok olma veya kaos dengesi de denir. İki taraf da büyük ve belki kimsenin bilmediği nükleer silahlara sahiptir. Amerika tam görünmez uçak üretimine başlayacak yakında ve bunu sadece çok az bir kesim biliyor. Eğer iki taraf da birbirine savaş açarsa burada kazanan olmaz. O yüzden bir ülkeyi içten fethetmeye çalışırlar. İç savaş vs. çıkarırlar sonra demokrasi götürüyoruz adı altında orayı kendilerine bağlarlar. Savaş falan unutun, nasıl top tüfek eskide kaldıysa savaş diye bir şeyde yok artık. Savaş dediğim devletlerarası, mezhep savaşları vs. her zaman oluyor maalesef.

Bu arada diyebilirsin ee o zaman bu nükleer silahlar öylesine mi duracak. Hayır iki taraf da birbirinden korkuyor ve durmadan silah üretiyor. Amerika'ın savunmaya harcadığı parayı görsen dilin tutulur, adamlar sıralamada kendisinden sonra gelen 16 ülkenin toplamından fazla harcama yapmış askeriye ve şimdi görünmez uçak aşamasındalar.

O nükleer silahlar da dünyayla birlikte tarihe gömülecek eğer o silahlar bu denge bozulmasın diye değil de cidden savaşmak amacıyla yapılsaydı her gün bir savaş olurdu ki yani o denli bir silahlanma var ama bunu tetikleyen sadece korku...

Adamlar kullanmak için yapmıyor bu dengeyi korumak için hep yeni teknolojiler, yapay zekalar...
 
Savaş zaten şu an sürmekte. Birbirlerini kışkırtıp fitilleyecekler. Amaç tamamen bundan ibaret. Önceki savaşlar da böyle başlamıştı. Şu an savaş sürüyor ve yakında kartları açığa çıkaracaklar. Nükleer bir tehlike yaratcak kadar manyak olduklarını sanmıyorum ama siber ve ekonomik savaşlarla Dünya'yı bir krize götürebilirler. En zengin ülkeler savaştığı için ekonomi kesinlikle çökecektir.
 
ABD bu riski almaz. Belli bir yaşam standardı var, bunu görmemezlikten gelemez. Ayrıca dünya artık eskisi gibi değil. Günümüzde doğrudan iki devletin savaşabilmesi çok zor. Bunu tetikleyecek çok büyük durumlarını olması gerekiyor. Bunu da aklı başında hiçbir devlet yapmaz. Dolayısıyla savaş olmaz...
Ek: Kuzey Kore ABD'yi vuramaz
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı