Unity'deki ilk oyunum nasıl?

Skylax_1

Centipat
Katılım
2 Ağustos 2022
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. 4 aydır Unity öğreniyorum ve geçen ay kendi projemi yapmaya karar verdim ve başladım. Araya final haftası ve birkaç aksaklık girse de sonunda bitti. Oynanış videosunu aşağıya bırakıyorum.

Bir de merak ettiğim konulardan bir tanesini soracağım. Türkiye'de oyun sektöründe staj bulmak çok mu zor? Bu yaz için araştırsam da hiç bulamadım.

Oynanış videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Her türlü yoruma açığım. 2022 Temmuz ayında başladığım yazılım kariyerimi oyun sektörü üzerinden devam ettirmeye kararlıyım. Bu güne kadar ASP.NET ile siteler, Windows form application'da otomasyonlar yapsam da beni en çok içine çeken bu sektör oldu. Umarım başarılı olabilirim.
 
İnternetten staj bulamazsın. Üniversite okuyorsan üniversitelerin teknoparklarında takılırsın, insanlarla tanışırsan gayet iyi staj ve iş imkanları bulabilirsin.
 
Açık şekilde belirteyim böyle koyarsan kimse oynamaz bu oyunu. Öncelikle yazı fontları ekleyip yazıları düzelt bir de düşman ateş sesi çok rahatsız edici daha iyi bir şekilde ayarlamalısın onu. Diğer ufak detayları da ayarlarsan en azından elde tutulur bir şey olur.
 
Silah sesleri gerçekten kulak tırmalıyor, onun dışında göstergeleri bayağı bir küçültmen lazım, ekranda çok yer kaplıyorlar. Başarılar dilerim.
 
Dandik mobil oyunlara benziyor. 2000 yılından kalma grafikler, 0 vuruş hissi, orantısızlık araba için diyorum bunu ya araba devasa ya da bizim adam cüce. Umarım geliştirirsin kendini. Özellikle seslerinin birbirinin üstüne binme meselesini çözmen gerek. Her atış yaptığında o silah sesinin yeniden oynatılmayıp onun üstüne tekrar oynatılması lazım gerçekçilik için.
 
Bence ilk oyun için idare eder. Hangi üniversite hocam?
kocaeli üniversitesi

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Dediğim gibi ilk oyunum. Udemyden alınan tüm başlangıç kurslarının sonunda hazır assetlerle dizayn edilmiş dandik oyunlar çıkıyor ortaya. Ama bahane değil tabii ki. Gelişmeye devam etmek lazım.

+

Güncel
 
Son düzenleme:
Her şey kötü lakin eğer haritayı sen yaptıysan, bölüm dizaynını beğendim. Tam olarak aklındakini yansıtamamışsın ama shaderleri daha güzel ayarlarsan o haritadan bir yer çıkar. Yüksek seviye CS maplarına benzemiş en kötü oyunun bir kısmında geçen bir yer olur.

Kötü kısımları say say bitmez, ilk oyununa göre kabul edilebilir. Keleş animasyonunu bir tık kameraya doğru geri çek çünkü dipçik sağ altta gözüktüğü gibi kamera azizliğine uğramış. Gözükmemesi lazım öyle.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı