Usb İle Format Atma

Ufuk Güvenç

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2013
Mesajlar
123
Merhaba öncelikle, benim masaüstü bilgisayarımda artık ne olduysa ben sorunun çıktığı gün hiç kullanmadım. Bir dosya veya herhangi bir şey açmaya çalıştığımda açmıyor. USB Flash Bellek ile format atmak istiyorum. Gerekli program veya programları internette nasıl bulabilirim ve Windows XP 32 bit'i de paylaşırsanız sevinirim.
 
Ufuk, Windows XP devri biteli çok oldu. Bu tür sorunlar da artık Windows 8.1 ile maziye gömüldü. Windows 8.1 geçmeni öneririm.
 
Ufuk, Windows XP devri biteli çok oldu. Bu tür sorunlar da artık Windows 8.1 ile maziye gömüldü. Windows 8.1 geçmeni öneririm.
Teşekkürler Ayberk, peki ben Windows 8.1'de herhangi bir sorun yaşamam değil mi? Yavaşlama vs. Çünkü bigisayarımın bileşenleri çok kötü ve 2003 çıkışlı bir pc bahar aylarında yeni bir pc toplamaya karar verdim zaten.
 
Şimdi gördüm Recep abinin açtığı konuda en sonda Windows 8, Pentium 4'e can verdi diye. Peki Windows sorununu çözdüm sayenizde peki format nasıl atabilirim USB bellek ile ?
 
​Umarım işine yarar .

Windows için USB ile format atmaya ek programlar vs öneriyorlar.
Halbuki Windows Vista / 7 / 8 için USB ile ek bir program gerekmeden format atmak mümkün.

Öncelikle USB içerisinde U3 gibi ek bir partition varsa bunu silmeniz gerekiyor ki bu çok önemli.
Bunun için standart bir yol yok. USB belleğiniz hangi marka ise onun kendine ait bir silme programı oluyor, bu konuda yabancı forumlarda vs araştırabilirsiniz.

USB'yi takalım.
Başlat -> Çalıştır (veya Windows + R)
cmd yazıp komut komut satırını açtıktan sonra aşağıdaki komutları yazıyoruz.

Kod:
diskpart
list disk

Yaptıktan sonra usb diskinizin numarasına buradan bakın, eğer tek hard diskiniz varsa ve başka birşey takılı değilse genelde 1 olur.
Eğer usb takılı olmasına rağmen burada numarayı göremiyorsanız U3 gibi ek partitionları silmeniz gerekmekte.

Kod:
select disk 1 (hangi numaraya aitse)
clean
create partition primary
select partition 1
active
assign
exit
exit

Şimdi format penceresi gelecek.
Buradan fat32 şeklinde ve cluster boyutunu ise 64 kb hariç herhangi birini seçerek (hız açısından 32 kb önerilir) yapabilirsiniz.

-------------------------

Yukarıdaki aşamanın amacı disk içerisine active flag'i eklemek.
Eğer linux vb şeyleri yüklemiyorsanız usb içerisine, bu aşamayı usb'nin ömrü boyunca bir kez yapmanız kafi.
Bir kez yaptıktan sonra bir sonraki hazırlama kısmında bunları atlayıp doğrudan format atabilirsiniz.

Bu aşamada diskimiz hazır, Windows için gerekli iso dosyasından bu verilerin aktarımı ise daha kolay.
Bilgisayarınızda Winzip/Winrar/7-Zip gibi bir programın yüklü olduğunu varsayarak hangisi yüklüyse bu iso dosyasına sağ tıklayıp onun menüsünde Extract işlemi yapmanız gerekiyor.
Benim şahsi tercihim 7-Zip.


image.png

USB belleğimizin harfini belirttikten sonra kopyalama işlemini başlatıyoruz.

Ek Not: Önce bir klasöre çıkarıp da sonra o klasörün içeriğini usb'ye taşımak/kopyalamak gibi bir gaflete düşmeyin. Doğrudan iso'dan usb'ye kopyalanması (açılması) gerekiyor.
 
Basketbol kural kitabındaki karmaşık maddelerden daha karmaşık olamaz :) Yazdıklarınızı iyice anladım ama babam yarın kasayı okulundaki bilgisayar öğretmenine götürüp ona fornat attıracak. Her şey için teşekkürler tekrardan.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı