Virüs temizliği

Süleyman Uysal

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2014
Mesajlar
215
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.

Yine bir hırsızlık vakası ile karşı karşıya kaldım ve yine üzülen taraf oldum malesef. Ve iyice akıllandığımı düşünüyorum artık.

Olayı anlatıyım kısaca;

Malum Knight Online Steam üzerine geçince ben de güvenip oynadım ve mağdur oldum. Knight Online pvp clientlerini indirmiştim ve virüs uyarısı almıştım fakat aldırmamıştım. Sonradan karakterim oyun içindeyken, hırsız şahıs direk bilgisayarımın kontrolünü eline alıp bilgisayarı yeniden başlatmadan veya oyuna çıkıp girmeden direk eşyalarımı kendi karakterine aktardı ve ben müdahale edince mouse ile, bilgisayarım direk kendini yeniden başlattı.

Şimdi sizlere sorum;

Bu virüs nedir ? Nasıl tespit ederim ? Nasıl temizlerim ?

Şu an bazen görev yöneticisinde Com Surragate isimli bilinmeyen bir işlem görüyorum ve arama motoru aracılığı ile arattığımda virüs olduğu söyleniyor. Bilgisayarıma USB Bellek üzerinden format attım ama tam sonuç alamadım galiba. Ve oyunlar D: üzerinde kuruluydu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
D ve C yi birleştirip yeniden format atsan işe yarar diye düşünüyorum ve kalkspery gibi daha güçlü antivirüs kulanırsan çok daha etkili olur.
 
İmzamdan KIS 2016 kurup tam tarama ile denetleyin. Ardından oyunu ve klasörünü silip orj. olanı yükleyin. Tespiti yazılımsal değilse kendiniz yapamazsınız. Bir daha kullanmamaya dikkat edin yeterli şifre güvenliklerini arttırıp bir yerlere şifrenizi vermeyin kayıt olmayın aynı şifrelerle.
 
konuyu hortlakmak
gbi olmasin ama
bu resimde gorulen virusu nasil silerim bi yardim edermisiniz
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3956.JPG
    IMG_3956.JPG
    410,9 KB · Görüntüleme: 107
Resimden virüs temizliği yapılmaz. İmzamdan KIS 2017 indir, güncelle, full scan yap. Zararlı ise kaldıracaktır. Zararlı değilse denetim masasında bulabilirsin herhangi bir gereksiz yazılım kullanmadıysan. Oradan kaldırabilirsin.
 
Resimden virüs temizliği yapılmaz. İmzamdan KIS 2017 indir, güncelle, full scan yap. Zararlı ise kaldıracaktır. Zararlı değilse denetim masasında bulabilirsin herhangi bir gereksiz yazılım kullanmadıysan. Oradan kaldırabilirsin.
tebrik ediyorum seni...
resimde virüs var demedim resimdeki dedim ekran resmi aldım onu göstermek amaçlı
 
Aynı sorun bende de var di internete girdiğinde ana sayfa değişiyor falan filan işte paralı uygulamalar la çözülüyor yada format (elite 3 yükledikten sonra olmuştu haralde)
 
@dangrey
  1. Resimden virüs temizliği yapılmaz. @Murat5038 hocamız haklı bu konuda.
  2. Murat hocamın imzasının altındaki #KIS 2017 linkine giderek, Kaspersky Internet Security 2017 programını kurun. Ardından sistemi taratın. Dediği gibi zararlı bir şey ise zaten silecektir.
  3. Ama bahsettiğiniz şey zaten bir zararlı değildir. Bahsettiğiniz şey Chrome gibi bir tarayıcının servisidir. Uzun zamandır bende kullanıyordum. Ama geçen hafta gelen güncelleme ile iyice saçmaladığından bıraktım. Eğer ilgili browser'ı kaldırmak isterseniz "Denetim Masası"ndan, "Program Ekle veya Kaldır"a giderek UC Browser'ı kaldırmayı seçebilirsiniz.
Bu arada bahsettiğimiz tarayıcı (Türkiye'de olmasa da) oldukça meşhurdur.

#UC Browser - PC | #UC Browser - Google Play
 
resimde virüs var demedim resimdeki dedim ekran resmi aldım onu göstermek amaçlı
Bunu sen yazdığının farkında değilsin heralde. Resimde içinde, dışında, yanında ne olursa olsun bu şekilde bir tespit yapılmaz.
 
Zararlıyı paylaşsaydınız. Bu arada böyle saçma sapan oyunlar oynamayın, güvenli değil. Uyarı aldıysan modemi kapatıp KIS ile tarat.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı