Virüslerin tek çözümü format mıdır?

mevsres

Kilopat
Katılım
16 Mart 2012
Mesajlar
6.392
Makaleler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ben şu konuda artık kesin kanıya varmak üzereyim, bilgisayarımıza bulaşan ve arka planda bilgisayarımızı ve internetimizi kullanan virüsleri gerçekten temizleyebilecek bir Antivirüs programı yok, daha öncesinde bu sorun başıma geldi, bütün Antivirüs programları ile bilgisayarımı tarattım ama olmadı, en son PC'ye format atmak zorunda kaldım.

Şimdi ise yine bir aptallık ettim ve çok önemli indirmem gereken birkaç tane dosya için Windows Defender'ı kapatmam gerekiyordu, ben de kapatıp öyle indirdim, hangisi bilmiyorum ama bir tanesi virüs içeriyormuş ve arka planda bilgisayarımı mahvediyor, WİFİ'a bağlı olan telefonumda internet çok hızlıyken, bilgisayarda acayip yavaş.

Sizce ne yapmam gerekiyor, yine mi format atacağım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsleri temizlemek kolay ama virüslerin sistemde yaptığı değişiklikleri tespit edip düzeltmek zor. Bu yüzden format kolay bir çözüm olabilir ama şart değil.

Tek sorun internet hızı ise Aygıt Yöneticisinden ağ kartı sürücüsünü komple kaldırıp tekrar yükleyin. Sorun devam ederse kurulu sürücü sürümü ve donanım kimliğini belirtin. Tabii her şeyden önce MBAM gibi bir yazılım ile sistemi tarayın.
 
Virüslerin çözümü format değil. Kaliteli güvenlik yazılımı kullanmanız yeterli olacaktı. Fakat onu bile kullanmayıp üstelik Defender'ı kapatırsan sonuçlarına katlanacaksın.

Zararlı temizliği basit. En kötü Rescue Disk ile siler veya manuel olarak silersin. Fakat bu süreçte zararlı kişisel bilgilerini aktarabilir, sistem dosyalarına zarar verebilir, ağdaki tüm cihazlara sızabilir vs.

En başta gerekli önlemi alacaksın.
 
Mikail Fidan'ın tavsiyesi de dahil olmak üzere, birkaç okuduğum tavsiyeyi denedim olmadı, bir de şöyle bir şey fark ettim, görev yöneticisini açınca İnternet bir anda kendine geliyor ve sonra tekrar gidiyor, yöneticiyi kapatıp tekrar açınca yine aynı şekilde yüklenmeyen bir sayfa varsa aniden yükleniyor, sonra İnternet yeniden yavaşlıyor, sanırım bu virüs görev yöneticisinde bize gözükmemeye çalışıyor.

Sanırım Format atmak zorunda kalacağım ve bir daha güvenilmeyen sitelerden dosya indirmeyeceğim.
 
@mevsres Öncelikle selamlar :) Biraz daha aktif ol, özletiyorsun kendini.
ESET SysRescue Live gibi yazılımlar ile Windows altı virüsleri tespit etmek daha kolay oluyor.
İşletim sistemi aktif olarak çalışırken zararlıları tespit etmesi biraz daha zor gerçekleşebiliyor.

Son olarak Windows Defender gibi yetersiz bir yazılımın bile zararlı gösterdiği uzantıları açmamak en doğrusu olacaktır. Ben yabancı kaynaklardan uygulama dosyası indirdiğimde VirüsTotal ile mutlaka tarıyorum. Tarayıcı sekmesinde VirüsTotal sabit dursun derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bilgisayarın windows, macOs evet bilgisayarına format atmalısın. Eğer linux, pardus gibi işletim sistemin varsa virüsleri format atmadan temizleyebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı