Virüslü bir siteden aynı ağ üzerindeki diğer cihazlara da virüs bulaşır mı?

lakebodom

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2021
Mesajlar
323
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, IOS veya Android bir cihazdan bir siteye girsek ve o sitenin virüslü olduğunu var sayarsak, bir şey bulaşır mı aynı ağ üzerinden bilgisayarıma?
 
Worm virüsleri ağ ile bulaşır.

"Bu tür bir solucan, uzaktaki bilgisayar ağlarını arar ve okuduğunu / yazabileceği dizinleri (varsa) bulur. Ayrıca, bu solucanlar ya erişilebilir ağ dizinlerini aramak için yerleşik işletim sistemi işlevlerini kullanır ve / veya Internet'teki bilgisayarları rasgele aramaya, onlara bağlanmaya ve bu bilgisayarların disklerine tam erişim elde etmeye çalışırlar. "

Kaspersky Threats — Worm.
 
Evet worm virüslerin ağ ile özellikle lan üzerinden bulaşabildiğini biliyorum, en azından ben biliyorum, hem de yıllardır. İlk solucan virüs bulaşan bilgisayarımızın mouse'u topluydu, topla çalışıyordu.

Yalnız arkadaşın sanırım başına gelmiş ve endişelenmiş, girdiği sitenin virüslü içerik barındırdığını düşünüyor ve evdeki bilgisayarının da bu durumdan etkilenebileceğinden korkmuş diye yorumladım. Bu durumda ki muhtemelen girdiği cihaza bile virüs bulaşmamış ama endişelenmiş.

Şimdi bu virüsün öncelikle worm özelliği taşıması lazım, telefona bulaşması lazım, hem android hem de windowsta çalışması lazım, oradan ağ üzerinden yayılması lazım (Bilmiyorum ilk cihaza bulaşmadan ip vs. üzerinden deneyebiliyor mu, her neyse, ama sanmıyorum) yayılacak bilgisayarın korumasının çok zayıf olması lazım vs vs.
Bu konuda çok derin bir bilgiye sahip de değilim gerçi ama bildiğim kadarıyla yazdım işte.

Bunları düşünerek rahatlatmak amacıyla da ''bulaşmaz'' yazdım sadece ki gerçekten düşük bir ihtimal.

Ama maalesef moderasyon ekibi hemen ceza puanını ve süreli uzaklaştırmayı yapıştırmış. Dediğim yanlış da olabilir, ben de yanılabilirim, bir şeyi yanlış da bilebilirim, insanım ya çünkü. Düzeltip geçmek zor olmamalı. Burada birkaç aydır zaman geçiriyorum, fikir beyan ediyorum, ben olmasam muhtemelen kimsenin ruhu bile duymaz o anlamda demiyorum ama sonuçta her bir fikrin bu forumda (konuyla alakalı değil) değer kattığını düşünüyorum.

Bugüne kadar geçirdiğim vakit için teşekkür ediyorum ve hesabımı kapatıyorum.
 
Mümkün, fakat güncel yazılım ve donanımlar ile düşük bir ihtimal. İzolasyonu sağlanmış bir tarayıcının bu tarz istismaralara açık olması için bir zeroday gerekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı