Vücut geliştirmek boş iş mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya da şöyle sorayım arnold gibi kol kasına sahip olsan o kolu nasıl koruyacaksın? Hasta olduğun zaman o kası kaybetmeyecek misin? Sağlıklı bir hobi olarak değil boş iş olarak görüyor adam. Dediğin doğru ona diyecek bir şeyim yok.
 
Biryandan haklı. Belli bir kas kütlesi edinip sonra salarsan formunu kaybedersin. Bu yüzden yaptığın sporun devamlılığı önemli. Fakat spor yapmak boş iş değildir. Hem psikolojik hemde fiziksel olarak sağlam olmana ve disiplinli olmana yardımcı olur. Erkek gibi dur lafını yerine getirirsin ve seni tembel insanların önüne geçirir. Ebeveynler birçoğu spora boş der ve seni derse zorlarlar. Hayat tecrübelerinin benden fazla olduğu açık ama bu hayatta sağlam bir duruşun olması gerekir.
 
Sadece Vücut Geliştirme yapıp gelişim mastürbasyonu yapıyorsan evet. Fiziğin demir gibiyse zihninde çelik gibi olmalı. Her yönden geliştirmelisin kendini. Maddi anlamda da geçerli bu.
 
Ağırlık antrenmanları aslında sağlıklı olmak için yapılmaz. Babanızın dediği gibi hobi için yapılabilir. Kasları zorlayıp büyütmeye çalışıyorsun ne de sonuçta. Fakat sporun her türlüsü önemli. Her zaman spor yapmayanla aranızda gözle görünür farklar olur.
 
Ya da şöyle sorayım arnold gibi kol kasına sahip olsan o kolu nasıl koruyacaksın? Hasta olduğun zaman o kası kaybetmeyecek misin? Sağlıklı bir hobi olarak değil boş iş olarak görüyor adam.

Arnold gibi kas zaten yapamazsın adamlar ilaçlı ve normalden çok daha sert idman yapıp yemek yiyorlar. Boş iş falan da değil her şey görüntü değil en basitinden birine bir şey olsa 90 kilo bodyci adam mı taşır 50 kilo iskelet mi? Güçlenirsin özgüvenin bir hayli artar testosteronun artar. Sosyal hayatını da bir hayli etkiler. En önemlisi kendini bulursun. İdman sonrası güzel bir yemek yemenin tadını verecek az şey var.
 
Boş iş değil bence. Estetik açısından çok güzel oluyor(aşırıya kaçılmadık sürece). Zargana olanlar veya kilolu olanlar da vücut yapıp özgüven kazanıyor. Bence sağlıklı bir aktivite ama dediğim gibi sanki yarışmalara katılıyormuş gibi de abartmak doğru değil bence. Koskocaman olmak ve özellikle steroid ile büyümek aksine çok sağlıksız.
 
Verdiğiniz bilgi için teşekkürler gelecekte bu foruma girip bu konuda da bilgi edinirler umarım. Konu çözüldü olarak işaretlenmesini istiyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı