Web sayfasını her çözünürlüğe göre ayarlama nasıl yapılır?

Şamil

Hectopat
Katılım
20 Nisan 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Web sayfasını her çözünürlüğü göre ayarlamak istiyorum ama olmuyor. Benim kullandığım çözünürlük 1366 x 768 ama farklı bir çönüzürlükte web sitesi açtığımda ya taşıyor yada küçük kalıyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bütün tasarımları HTML ve CSS'den yaptım Wordpress kullanmadım siteyi kendi pc çözünürlüğüme göre 1366x768 da düzgün ama diğer çözünürlüklerde sıkıntı çıkıyor.
Site adresi de burada.

Anasayfa
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yüzdelik hesaplamalar kullanman gerekli. Px ile hesaplattığın her boyut sabit kalır. Responsive ise "@media" sorguları ile tasarımını farklı çözünürlükler de çalıştırmanı sağlar. Asıl olay ise ilk başta dediğim gibi yüzdelik "%" hesaplama birimini kullanman. Örnek verecek olursak yaptığım bir çalışmaya bakabilirsin.
Responsive tema
 
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Şuan yeni bir web sitesi yapıyorum % delik hesaplama kullanıyorum fakat @media sorgularını öğrenebileceğim sayfa önerebilirmisiniz.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı