Windows 10 desteği bitince ne olacak?

Cihangir ceyhan

Hectopat
Katılım
15 Ekim 2021
Mesajlar
1.191
Çözümler
5
Evet bir serinin daha sonuna doğru yaklaşıyoruz seneye Windows 10 desteği kesecek ve Windows 11 ile devam edecek fakat TPM olmayan sistemler için nasıl bir yol izlenecek? Windows 11'de Valorant oynayamiyoruz. TPM olmadığı için Valorant ve diğer TPM isteyen uygulamaları nasıl kullanacağız? Windows 11 de veya Windows 10'un desteği kesilince Valorant'ta keser mi sizce? Sonu nasıl olacak merak ediyorum.
 
Windows XP, 7 ve 8.1'e ne olduysa aynısı olacak.
İlk başta güncelleştirmeler kesilecek yıllar içinde de uygulama destekleri.

Uzun yıllar daha Windows 10'u kullanabilirsiniz ama zaten sisteminiz Windows 11'i destekliyorsa Windows 10'da kalmak için diretmenizin bir anlamı yok.

Sistemi desteklemeyenler için GNU/Linux dağıtımlarına geçmelerini öneririm.
 
Son düzenleme:
Eski ve Windows 11'in minimum gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlara sahip kullanıcılar Windows 7 desteği bittiğinde Windows 8.1'e, Windows 8.1 desteği bittiğinde ise Windows 10'a kaçtılar.

Ancak Windows 11'de bazı katı sistem gereksinimleri olduğu için her bilgisayara doğrudan kurulamıyor. Desteklenmeyen bilgisayarlara sahip kullanıcıların ise Windows 10 desteği bittiğinde çoğunlukla şu üç ihtimalden birini gerçekleştireceğini düşünüyorum;
  • Programlar desteği kesene kadar Windows 10'da kalacaklar,

  • Linux dağıtımları gibi Windows dışındaki işletim sistemlerine yönelecekler,

  • Benim 2021-2022 civarları E8400 sistemimde yaptığım gibi bypass yoluyla desteklenmeyen bilgisayarlarına Windows 11 kuracaklar.
 
Windows 11 24H2'de bu yapılamıyor ama 23H2 ve alt sürümlerini yapabilirler. Alt sürümlerin de desteği yavaş yavaş kesiliyor bu arada.
24H2 tam olarak yayınlandığında belki desteklenmeyen sistemlere kurmak için bir yöntem bulunur. E8400 sistem kullanırken Rufus'taki seçenek ile yapıyordum. Tabii o zamanlar doğru hatırlıyorsam güncel sürüm 21H2 veya 22H2'ydi.

Eski sistemler için kurtuluş yolu Linux dağıtımları olacak gibi gözüküyor.
 
Daha önce uzatılmadıysa siyasi ısrarlar ile destek uzatılabilir. XP ve 7 de böyle olmuştu.
 
Ben Windows 11 kullandığım için kafam rahat, herkese de Windows 11 kurmasını öneririm, yakın zamanda W10 eskimeye başlayacak, daha dün gibi W7 e yeni ve güncel bir işletim sistemi gözüyle bakıyorduk şimdi ise W10 bile desteği bitiyor :(
 

Geri
Yukarı