Windows 10 güncelleme sonrası gamepad tanınmıyor

Mert Gürpüzer

Kilopat
Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
985
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
-Öğrenci
Ayın 12'sinde olması lazım, Windows uzunca bir update attı <şu şifre girme menüsüne ufak bir animasyon katan>. Gel gör ki bir gün önce sıkıntısız çalışan 2 gamepadim de (teki Snopy öteki Kontorland) analog ışıkları dahi yanmayacak kadar tanınmıyor sistem tarafından. Aygıt yöneticisinden bakıldığında üzerinde bir ünlem işareti olan USB Giriş Aygıtı olarak görünüyor o da her zaman değil, tak çıkar yapa yapa görüyor arkadaş. Bazen hiç bir şey yapmadan görünüyor bazen normalde olması gerektiği gibi Generic Gamepad kuruluyor imleci geliyor sonrasında sonuç aynı olsa da. Türkçe İngilizce aradım araştırdım ama işe yarayan bir sonuç çıkmadı henüz. Her türlü fikre açığım.

Edit: Ünleme açıklama olarak da şu yazmakta ; Kayıt defterindeki yapılandırma bilgisi eksik ya da bozuk olduğundan Windows bu donanım aygıtını başlatamıyor. (Kod 19)
 
Hata veren aygıta sağ tıklayıp kaldırın. Kaldırırken "sürücüyü sil" seçeneği varsa seçin. Daha sonra donanım değişikliklerini tarayın.

Generic USB Gamepad yükleniyor şeklindeki o klasik pencere geliyor ama bar dolduktan sonra aygıt yöneticisinde yine ünlemli bir USB Giriş Aygıtı olarak kalıyor. Analog ışığı da aynen yanmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı