Windows 7 Mavi ekran hatası - KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Ozan87

Kilopat
Katılım
5 Kasım 2013
Mesajlar
142
Merhabalar,
1.5 aydır sürekli mavi ekran hataları alıyorum. 3 kez format atıp tekrar win7 yükledim sorun devam etti. Bir keresinde Winxp yükledim onda da sorun devam etti. Sanıyorum sorunum donanımsal ancak sorun hangi donanımda bulamadım.

Bugün tekrar format attım ve tekrar Win7 home premium x64 kurdum. İlk mavi ekran hatasını sizinle paylaşıyorum.

Blue_Screen_View_cfg.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinizi yaparak uploadı gerçekleştirdim.
G92.rar — RGhost — Dosya paylaşımı

Kartın resmini çekemiyorum malesef çünkü telefonumun ara kablosunu bulamıyorum. Eğer kartın genel görünümü için istiyorsanız size google dan resmini buldum onun linkini paylaşıyorum.
http://infohw.com/wp-content/uploads/Reviews/Graficas/Zotac GTS250 ECO 1GB/GTS250_ECO_01.jpg

Ekran kartının seri numarası olduğunu düşündüğüm sizinde resimde görebileceğiniz sarı renkli etiketin üzerindeki barkotun altında olan numara : Zt-20109
Bunun dışında ekran kartının arka tarafında yer alan bir etikette ise şu bilgiler var ;
PN=288-2N103-650ZT N101800031961
Ekran kartı: Zotac Gts 250 ECO 1GB 256 bit DDR3 (barkotun üstünde bu şekilde yazıyor)

Faturayı şu anda kardeşime aratıyorum çünkü ben şehir dışındayım. Eğer bulabilirsem ondaki bilgileride paylaşacağım.

İlginize teşekkür ederim Murat bey.

- - - Güncellendi - - -

Kardeşim buldu faturayı, fatura üzerinde Sn: N101800031961 yazıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam herhangi bir sorun olursa orjinal biosunuzun aynısı;
VGA Bios Collection: Zotac GTS 250 1024 MB | techPowerUp
_________
Güncellemeniz gereken versiyon;
http://www.techpowerup.com/vgabios/72516/Zotac.GTS250.1024.100119.rom
Bunu indirin.
http://www.techpowerup.com/downloads/2258/nvflash-5-142-for-windows/start?server=13
Bunu da indirin.

Flash bellek takın biçimlendirin, içine indirin dediğim 2 dosya ve programı içine atın. Rar'da olan dosyaları dışarı çıkartın usb bellek de klasör olmayacak direk çıkartacaksınız. sonra arama bölümüne cmd yazın bulunan cmd'ye sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır tıklayın. indirdiğiniz rom dosyasının adını gts250.rom olarak değiştirin(usb bellek içindeki).
Usb bellek sürücü harfi ne ise "örnek f:"
cd f: yazıp Enter tuşuna bas,
nvflash gts250.rom Enter tuşuna bas,
Soru sorduğunda "Y" tuşuna basıp Enter tuşuna bas,
Bu işlem birkaç dk sürebilir ekran kapanabilir sakin ol hiçbir şeye dokunma ve kapatmaya kalkma.
İşlem bitiğinde success yazısı çıktığında işlem tamamdır çıkabilirsin bundan sonra bilgisayarı yeniden başlatırsan iyi olur. Bilgisayar açılmadan biosa girip default yapmayı biliyorsan yap ve kaydet(save).
 
Murat bey dediklerinizi aynı şekilde uyguladım ancak işlem bittikten sonra success falan yazmadı ne yazdıgını göremeden çok hızlı bir şekilde kapandı cmd ekranı. Daha sonrasında pc yi dediğiniz gibi yeniden başlattım ancak ekran karma karışık ekranın fotosunu çektim. bu durumu nasıl düzeltebilirim ?
 
Murat bey güvenli modda girebilmem için ekran kartını çıkarıp onboard ekran kartını kullanarak girmem lazım çünkü kendi ekran kartım takılıyken ekranı göremiyorum resimde de görüldüğü gibi çıkıyor ekran. Onboard ekran kartını kullanarak pc'yi açtığımda da eski ekran kartı bios'unu tekrar yükleyemem sanırım ? Çünkü ekran kartını taktığımda onboard ekran kartından açmaya çalışsam dahi ekrana görüntü gelmiyor. Sadece ekran kartını çıkardığımda görüntü geliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet doğru diyorsun denemeniz için yaptırdım, Bios'a sağlam şekilde girebiliyor musunuz? Girebiliyorsanız ayrı bir bilgisayarda usb bootable edip dos altından güncellemeniz gerekmektedir.
NVFlash download version 5.141.0.1
bunu indir, sonra en son verdiğim bios dosyasını indir ve booable ettiğin usb belleğin içine at(rardan çıkmış halde tabi ki)
Sonra biosdan usb belleği boot edip karşına Win 98 ekranı gelecek o ekranda yukarıda yazdıklarımın aynısını uygulayacaksın.
 
Murat bey öncelikle ekran kartım takılıyken bios a görmeden girebiliyorum yani ekran karışık oluyor ama bios a girebiliyorum görmesemde. Bios ekranı açıldığında da bişey göremiyorum ancak ekranı ezberlediğim için en azından görmeden de olsa bios default yapıp save yapabiliyorum.
2. olarak usb bootable yapabilmem için
HP USB Disk Storage Format Tool bu porgramı mı kullanıyorum ?
3. olarak en son vermiş olduğunuz NVFlash download version 5.141.0.1 indirdim ancak zipten çıkarırken hata veriyor.
Murat bey öncelikle forumda bootable yapabilmek için bir video buldum onu izledim. Usb bootable yaptıktan sonra içine bir önceki gönderdiğiniz 5.41 nvflash dosyalarını attım ve bunun yanında birde yine son gönderdiginiz bios dosyasının adını gts250.rom olarak değiştirp attım. Öncelikle karşıma ne çıkacak diye merak edip ekran kartını takmadan onboard ekran kartıyla pc yi yeniden başlattım ve dos ekranı geldi karşıma ancak ''nvflash gts250.rom yaptığımda ''This program can not be run in dos mode.'' hatası aldım.

- - - Güncellendi - - -

Murat bey üstte denediğim gibi olmayınca bende onboard ekran kartını kullanarak pc yi açtım ve sadece klavye ile cmd yi açıp nvflash ile usb den bios u güncellemeye çalıştım. Bu hareketi sadece klavye kullanarak, ekranı görmeden nasıl yapabileceğimi görmek için yaptım. Daha sonrasında ekran kartımı tekrar taktım ve windows açılış sesi geldikten sonra ekran resimdeki gibi karışık olduğu için görmeden bir önceki denememdeki gibi klavye ile yapmaya çalıştım ve başardım :) Şu an pc normale döndü ve en son vermiş olduğunuz bios u güncellemiş durumdayım. Herhangi bir mavi ekran hatası almadım bir süre bu şekilde deneyip tekrar mavi ekran hatası alıyormuyum diye kontrol edeceğim. Sonuçları sizinle paylaşacağım.
Yardımlarınızdan dolayı tekrar size çok teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar :)

- - - Güncellendi - - -

Murat bey tekrar selam çok fazla bekletemedim malesef :) yine mavi ekran hatası aldım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın işlerden dolayı konunuzu biraz aksattım. En son verdiğim orj. biosunuz idi ondan ekran düzeldi. İlk yaptığınızda ki bios ise güncel ve düzenlenmiş olan dı ancak gördüğünüz gibi ekran karıştığından eski biosunuza dönmüş oldunuz pek bir şey değişmedi yani :)
Sizden birde memtest ile boot edip sistei bir kontrol edin ramlerde problem var mı diye bu işlem baya uzun sürebilir o yüzden kapamamanız gerekmektedir bilgisayarı. Bundan sonra eğer kırmızı renkli yazılar gelir ise ram ve ekran kartın hasar almıştır. Bütçeniz yeterli ise bu sistemi satıp yeni bir sistem toplamanızı öneririm baya eski ve düzensiz bir sistem şuan ki kullandığınız.
 
Memtest ile daha öncesinde 1 kere ramleri ayrı ayrı takarak, 1 kerede 2 ram takılı iken test yapmıştım ve testler temiz çıkmıştı ama tekrar yapayım. Mavi ekran dışında bazen pc donup kalıyor ve speakerlardan sürekli olarak kuvvetli bir cızırtı gelmeye başlıyor. Bunun nedeni de yine mavi ekranla aynı mı acaba ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın temizliği ne durumda? Hoparlörler genelde statik elektrik birikmesinin sebebidir. Tabi tüm kasayı etkileyebilir fakat bu kadar basit BIOS düzenlemelerinden sonra düzelen bir durum yoksa sistemi emekliye ayırmanız faydalı olabilir diyerek Murat'a katılıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı