Windows 7 Mavi ekran hatası - KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Ozan87

Kilopat
Katılım
5 Kasım 2013
Mesajlar
142
Merhabalar,
1.5 aydır sürekli mavi ekran hataları alıyorum. 3 kez format atıp tekrar win7 yükledim sorun devam etti. Bir keresinde Winxp yükledim onda da sorun devam etti. Sanıyorum sorunum donanımsal ancak sorun hangi donanımda bulamadım.

Bugün tekrar format attım ve tekrar Win7 home premium x64 kurdum. İlk mavi ekran hatasını sizinle paylaşıyorum.

Blue_Screen_View_cfg.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest ile daha öncesinde 1 kere ramleri ayrı ayrı takarak, 1 kerede 2 ram takılı iken test yapmıştım ve testler temiz çıkmıştı ama tekrar yapayım. Mavi ekran dışında bazen pc donup kalıyor ve speakerlardan sürekli olarak kuvvetli bir cızırtı gelmeye başlıyor. Bunun nedeni de yine mavi ekranla aynı mı acaba ?

Evet mavi ekran aldığınızda şu şekilde düşünün: ani bir hatada kilitlenen bir motoru düşünün veya çarklı bir sistemde çarkların arasına şıkışan bir demiri düşünün ve motur'un ne tür ses çıkardığını :) aynısı bu şekildedir.
 
Kasanın temizliği ne durumda? Hoparlörler genelde statik elektrik birikmesinin sebebidir. Tabi tüm kasayı etkileyebilir fakat bu kadar basit BIOS düzenlemelerinden sonra düzelen bir durum yoksa sistemi emekliye ayırmanız faydalı olabilir diyerek Murat'a katılıyorum.

Sistemi emekliye ayırayımda burada sorunlu olan donanım hangisi onu değiştireyim. Ben anakartımdan veya ekran kartımdan şüphe ediyorum. Çünkü pc mavi ekran verdikten sonra Ekran kartını soketinden çıkarıp tekrar taktım ve vidalamadım sorunsuz bir şekilde çalıştı. Sonra pc yi kapatıp tekrar ekran kartını vidaladığım da ise açtıktan sonra yine mavi ekran verdi.

Bu ekran kartı üzerindeki şüphem. Anakarttan şüphe etmemin nedeni ise 2x2 gb rami 4gb olarak gösterip (2gb usable ) olarak göstermesi. 2. olarak ise Ramlerin yerini değiştirdiğimde 1. slota herhangi bir ram taktıgımda pc hiç açılmıyor. Ben daha çok anakartımdan şüphe ediyorum.

Öneriniz tabi ki de güzel yeni bir sistem almak sorunu kökten çözecektir ancak şu an için o kadar bütçem yok bu yüzden sorunlu donanımı bulup yenilemek benim için en uygunu.

Siz ne düşünüyorsunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı