Yapay zeka tehlikeli mi?

Yapay zeka tehlikeli mi?

  • Evet.

    Oy: 81 52,3%
  • Hayır.

    Oy: 48 31,0%
  • Bilemiyorum!

    Oy: 26 16,8%

  • Oy verenlerin toplamı
    155
Çok tehlikeli bulsam da alınması gereken bir risk olduğunu düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok tehlikeli bulsam da alınması gereken bir risk olduğunu düşünüyorum.
Yapay zekanın müdahale edemeyeceği bir önleme algoritmasının, üçüncü kişilerin kontrolünden bağımsız şekilde aktif edilmesi durumunda yapay zekanın hesaplama gücü insanlığa çok faydalı olabilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslına bakarsanız yapay zeka hem riskli, hem de kesinlikle kullanılması gereken bir teknoloji. İsterseniz bu yazıyı okuyabilirsiniz.

https://www.bozukkol.com/post/yapay-zekanın-akıl-almaz-riskleri-ve-zararları
 
Bir ara internetteki co-pilot ile yapay zekanın geleceği konusunu detaylı olarak karşılıklı soru ve cevap olarak konuşmuştuk, daha doğrusu meraklı sorularımı ben ona sordum ve o da cevapladı. Senin insan zekasını geçip insanlık için tehlikeli olma ihtimalin olabilir mi şeklindeki soruma verdiği cevap ilginç idi; yapay zekayı insan ortaya çıkardı, biz insanın her zaman duygusal zekasının, mantıklı düşünme ve karar verme aşamasında çok gerisindeyiz cevabını verip beni rahatlatmıştı. Ancak Elon Musk'a ayni soruyu soracak olursanız 5- 10 yıl içinde makine zekasının yani yapay zekanın insan zekasını geçerek riskli duruma gelebileceğini ifade ediyor.

Bu tehlike sınırının çok daha uzak yıllarda olabileceğini (80 -100 yıl sonra belki) kuvvetle düşünüyorum. Bunun için daha çok erken olup bu zekanın daha fazla gelişmesinin en az 80-100 yıl sonra Terminatör türünde yapay zekalı ve kontrolden yanlışlıkla çıkmış robotlarla ayni bilim-kurgu filmlerdeki senaryoların gerçeğe dönüşebileceğini düşünüyorum. Ama 5-10 yıl içinde Elon Musk'ın işaret edebildiği kadar çok da yakın olamayacaktır şeklinde düşünüyorum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı