Yapılacak open-Source JavaScript proje önerisi

533388

Hectopat
Katılım
27 Mart 2022
Mesajlar
4.439
Makaleler
2
Çözümler
54
Merhaba, ben bir open-Source JavaScript projesine (NPM paketi olur, ufak bir kütüphane olur) bu tarz bir projeye katkıda bulunmak istiyorum GitHub'dan, nasıl böyle bir proje bulabilirim?
Örnek vermek gerekirse bilindik bir repoyu (videojs, babeljs ya da benzer bir kütüphaneyi) forklasam olur mu? Onlara commit atsam?
@RaSGooL
 
Kısa cevap: O seviyeye geldiğinde nasıl yapılacağını biliyor olacaksın.

Uzun cevap: Bir projeye katkı sağlamanın pek çok yolu var. Dokümantasyona da katkı sağlayabilirsin, issues bölümünde açık olan bir bug'ı çözerekte katkı sağlayabilirsin. Her ikiside biraz sıkıcı işler. O bug'ların açık issues bölümünde beklemesinin bir sebebi var. Çoğu son derece uğraştırıcı ve amele işler.
 
Github da topic kısmına geliyorsun ve orada javascript seçiyorsun. Burada JavaScript ile yazılmış projeleri görebilirsin. Dilediğini forkla kendine göre bir şeyler yap.

Yukarıdaki ek bilgiyi geçtikten sonra, asıl soruma geleyim; neden böyle bir şey yapmak istiyorsun?

Contribute olmak demek, öyle bug çözeyim okeylesin, tamam bende artık contribute oldum gibi bir durum değil. O projeyi gerçekten kullanıyor olman lazım. Sorunlarını, ihtiyaçları biliyor olman lazım. O zaman bir şeylere contribute olabilirsin. Mesela ben Github Desktop kullanıyorum. Geçen seneler bir bug görmüştüm. Basit bir şey, yapayım çözülsün dedim. Aynı hata issue kısmında açılmış ve bir arkadaş çözüp PR atmış. Çözmeme gerek kalmadı yani. İleri release de bu sorun çözülecek.

Demem o ki, contribute olacağın projeyi halihazırda kullanıyor olman ve sorunları veya ihtiyaçları az çok bilmen lazım.
 
GitHub'da topic kısmına geliyorsun ve orada JavaScript seçiyorsun. Burada JavaScript ile yazılmış projeleri görebilirsin. Dilediğini forkla kendine göre bir şeyler yap.

Yukarıdaki ek bilgiyi geçtikten sonra, asıl soruma geleyim; neden böyle bir şey yapmak istiyorsun?

Contribute olmak demek, öyle bug çözeyim okeylesin, tamam bende artık contribute oldum gibi bir durum değil. O projeyi gerçekten kullanıyor olman lazım. Sorunlarını, ihtiyaçları biliyor olman lazım. O zaman bir şeylere contribute olabilirsin. Mesela ben GitHub desktop kullanıyorum. Geçen seneler bir bug görmüştüm. Basit bir şey, yapayım çözülsün dedim. Aynı hata issue kısmında açılmış ve bir arkadaş çözüp pr atmış. Çözmeme gerek kalmadı yani. İleri release de bu sorun çözülecek.

Demem o ki, contribute olacağın projeyi halihazırda kullanıyor olman ve sorunları veya ihtiyaçları az çok bilmen lazım.

Ya aslinda videojs diye bir kutuphane var ona ek ozellikleri eklemek ve calisma mantigini anlamak istiyorum.
 

Geri
Yukarı