Yeni liseye geçen birisi için tavsiyeler

veya bi örnek daha vereyim ben sınıfta pantolan giyen adamımdır herkes eşofman giyer ben gidip giymem çünkü sevmem eşofman giymeyi ama nedense herkes sadece benim eşofman giymeme laf ediyor
veya 9.sınıfdaki arkadaşımla birlikte lol oynuyor iken beni hali lol oynuyor diye zannediyor (not:yaklasık 8,9 aydan beri oynamıyorum)
anladığını varsayıyorum
Lol oynuyo zannetse nolcak ?
 
Artık yeni liseye geçenler için sınıfta kalma kuralları daha katı ancak yine de 9 ve 10. Sınıfta fazla kafaya takma. Çünkü kafaya takacak daha önemli şeylerin olacak. Lise insanın kendini keşfetme yaşları denilebilir aslında. Lisede ki birinin üniversitede ki halı bambaşka olabiliyor. Onun haricinde arkadaşlarınla fazla bağ kurma ve sevgili yapma. Bunun nedeni okuldasın ve normalde her gün 8 saat görüşmeyeceğin insanlarla zorunlu olarak takılıyorsun.
 
Dersleri çok takan biri değilim dediğin için sana şöyle bir şeyler diyeyim. Ya çalışsan ne olacak kafasında yaklaşıyor olabilirsin, dersleri önemsiz görüyor olabilirsin. Ben de böyleydim az çalışırdım ama yine de çalışırdım, bizim çevremizde çok uyaran olmadı o yüzden ben seni ve genç kardeşlerimizi uyarayım bazı şeylerle alakalı:

1) daha akıllı, çalışkan insanların bulunduğu ortamlara girince ortamının kalitesi o kadar artıyor ki. Konuşulan sohbetlerden, insanların davranışlarına kadar. Bu ister lise olsun, isterse üniversitede olsun. Tabii ki Boğaziçi'nde okuyan herkes şahane değil ama emin ol insan kalitesinin ortalaması kars üniversitesi XX bölümünün ortalamasından çok daha iyidir.
2) okuduğumuz bölüm mezun olduğumuzda karşımıza tokat gibi çarpıyor, iyi yerlerde, iyi bölümlerde okuyanlar kolayca büyük şirketlerde, iyi yan haklarla rahat işler bulurken diğerleri çok zorlanıyor. Bundan da daha önemlisi bu iyi yerlerde okumanın sana verdiği 'vizyon' farkı oluyor genelde.

Yani kısaca tabii ki herkes Boğaziçi'nde İTÜ'de, ya da tıp vs. okumayacak ve buraya giden her insan da şahane değil ama elinden geldiğince ortamını, hayatının seviyesini yüksek tutmak için derslerine önem ver.

Diğer öneriler güzel de, neden sevgili yapmasın? Gerçekten çok garip. Ya bir insan o yaşlarda bu tarz ilişkiler geliştirmeye başlamayacaksa ne zaman başlayacak? İlk sevgilim lise 1'de olmuştu hala hatırlayınca o zamanki salaklıklarımızı gülerim. Yani lisede öğrenmeyecekse ne zaman karşı cinsle konuşmayı öğrenecek? Bu yaşlar aşkın, sevginin en yoğun en heyecanlı yaşandığı zamanlar. Gitsin açılsın, reddedilsin bunların hepsi insanı geliştiren deneyimler. Bu yaşlarda bunları yaşamayanlar genelde içinde hep bir burukluk kalıyor. Sevgililik ilişkileri hayatının bir gerçeği hem de çok önemli bir kısmı, öcü gibi bakılacak bir şey değil ki.

Sevgili olayları Full rezillik. Kızlarla sevgili olmadanda konuşur.
Allah aşkına 14 yaşındaki çocuğun aşkla ne işi var 🤣
Hem yaparsada yapsın tuttan yok en fazla 3 ay sonra ayrılır😅
 
En önemlilerden birisi arkadaşlarını gerçek ama gerçekten iyi seçmen lazım mesela kendi okulumdan bahsedeyim. Tak başına hiç kimseye zararı olmayan bir öğrenciyim okulda geçenlerde bir gezi oldu İstanbul'a gezidede boş vakit vardı yemek yenildi problem yok hala yemek yerken herkes iskender 1,1.5 porsiyon söylerken ben duble söylemiştim yani 2 porsiyon söylemiştim oradaki arkadaşlarımın para ile sıkıntısı hiç ama hiç yok ben o iskenderi orada yedim ve hızlı yedim ben normal hayatta da hızlı yemek yiyen bir insanım o gün orada herkes 1.1, 5 yerken benim duble yemem herkese battı sabahdan aksama kadar dalga geçiyorlar kale almıyorum ama hala devam ediyorlar demek istediğim arkadaşlarını iyi seçmen ve bir arkadaş grubun olursa 4, 5, 6 kişilik ise kendini hep o grubun lideri veya liderden bir önceki insan gibi yaşa diyeyim yoksa gene saçma sapan işler oluyor.
Hocam şimdi şöyle bir şey vardır bir abi tavsiyesi olarak gör: Arkadaş edinemiyorsanız ya gerçekten çevreniz çok kötüdür ya da kendi yaklaşımınızda bir hata vardır. İki seçenecek de olabilir ama insanlar genelde her zaman ikinci ihtimali görmezden gelip hep ilk ihtimale inanırlar. Bence ikisini de değerlendirmek lazım

'Tek başına hiç kimseye zararı olmayan' bir öğrenci olmanız, sizin arkadaş canlısı veya uyumlu olduğunuz anlamına gelmez. Örneğin siz kendinizi böyle görürken insanlar da sizi soğuk, kibirli, sıkıcı vs. bulabilirler. Tavsiyem insanlara karşı daha açık olmanız. Mesela yukarıdaki örnekte 2 porsiyon iskender yemişsiniz insanlar buna şaşırıp şaka yapabilir aslında çok basit bir olay ama kişisel algılamışsınz. Yani sizde onlarla gülebilirsiniz mesela, 'aynen ya amma hayvanlık yaptım' ya da 'erkek adam böyle çok yer be olum' vs. şeklinde takılsanız insanlar da sizin 'rahatlığınızdan', kendinize olan güveninizden etkilenir. He tabii ki yok ben arkadaş istemiyorum da diyebilirsiniz ama eğer biraz daha sosyal bir çevreniz olsun istiyorsanız bunları da dikkate alın.
 
Dostlar, güncel olarak 8. sınıfım. Liseye geçeceğim fakat lise hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ne yapmalıyım veya ne yapmamalıyım, lisede ne tür ortamlarda bulunmalı ve ne tür ortamlarda bulunmamalıyım bilmiyorum. Bana tecrübesi olan birisi yardım ederse minnettar olurum.
Hocam benim gibi kötü okula gidersen yalnız kal! Ahlakın bozuk olduğu yerde yalnızlık şifadır. Söz benim değildir.

Bu arada 14 yaşında ki ergenlerle uğraşcan :/
 
2 porsiyon iskender yemişsiniz insanlar buna şaşırıp şaka yapabilir aslında çok basit bir olay ama kişisel algılamışsınz. Yani sizde onlarla gülebilirsiniz mesela.

Dediğinizde haklısınız ama bunun bir limiti vardır gezi zamanı ramazan başlangıçı idi Mart'ın ortası filan işte ama ogün hiç kimse laf etmiyorken şimdi etmeye başladılar bir de bunu bizim grubun içinde değil de sınıfın içinde yapması hoş değil bir de bunu hareketlerle yapınca hiç komik olmuyor.

LoL oynuyor zannetse ne olacak?

Hocam genellikle LoL bilgisayar oyunlarından pek çok şey anlamayıp işte bu oyunda Allah'a sövüyorlar işte her şeye küfür ediyorlar işte sabah 8 de oynamaya başlayıp işte geçe 4 de 5 de bırakıyor gibi garip bir algı var ya o yüzden.
 
Dediğinizde haklısınız ama bunun bir limiti vardır gezi zamanı ramazan başlangıçı idi Mart'ın ortası filan işte ama ogün hiç kimse laf etmiyorken şimdi etmeye başladılar bir de bunu bizim grubun içinde değil de sınıfın içinde yapması hoş değil bir de bunu hareketlerle yapınca hiç komik olmuyor.



Hocam genellikle LoL bilgisayar oyunlarından pek çok şey anlamayıp işte bu oyunda Allah'a sövüyorlar işte her şeye küfür ediyorlar işte sabah 8 de oynamaya başlayıp işte geçe 4 de 5 de bırakıyor gibi garip bir algı var ya o yüzden.
hocam bence sen kafaya çok takıyorsun
 

Yeni konular

Geri
Yukarı