Yönetim bilişim sistemleri mi bilgisayar programcılığı mı?

Darkwebir

Picopat
Katılım
25 Haziran 2023
Mesajlar
184
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Şu an üniveriste okumaktayım son 1 senem kaldı. Yazılımla da uğraşıyorum web üzerine. 2. üniveriste olarak belirtmiş olduğum bölümler arasında kaldım. Hangisi yararlı olur acaba? Aklımda İstanbul Üniversitesi'nde okumak var. Ayrıca bu şekilde açıktan okuduğum için DGS yapılamıyor herhalde. Bilgisi olan veya okuyan varsa bilgilendirirse memnun olurum.
 
DGS ile YBS kazanmanın daha kolay olduğunu düşündüğüm için sınavsız 2. üniversite kapsamında AÖF Bilgisayar Programcılığı daha mantıklı olabilir. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında örgün okuduğunuz üniversiteyi, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da açıktan bilgisayar programcılığını bitirip DGS ile örgün bir YBS kazanacağınızı varsayarsak eğitim hayatınız biraz uzayacak ama işin sonunda 3 diplomanız olacak.
 
DGS ile YBS kazanmanın daha kolay olduğunu düşündüğüm için sınavsız 2. üniversite kapsamında AÖF bilgisayar programcılığı daha mantıklı olabilir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında örgün okuduğunuz üniversiteyi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da açıktan bilgisayar programcılığını bitirip DGS ile örgün bir YBS kazanacağınızı varsayarsak eğitim hayatınız biraz uzayacak ama işin sonunda 3 diplomanız olacak.

Doğrusu örgün aklımda yok. Şu an okuduğum bölümşe iş imkanım var. Ben yazılımı seviyorum Almanya'ya gitme durumum var. Diploma lazım yazılımcı olarak en azından ilgili bir alanda olsa iyidir diye düşündüm. Keşke bilgisayar programcılığında. DGS olsa yazılıma geçerdim. Ama açıktan olduğundan DGS yokmuş.
 
Doğrusu örgün aklımda yok. Şu an okuduğum bölümde iş imkanım var. Ben yazılımı seviyorum Almanya'ya gitme durumum var. Diploma lazım yazılımcı olarak en azından ilgili bir alanda olsa iyidir diye düşündüm. Keşke bilgisayar programcılığında DGS olsa yazılıma geçerdim. Ama açıktan olduğundan DGS yokmuş.
Son 2 cümlenizi düzelteyim. Açıktan bilgisayar programcılığı son sınıf olanlar ve bitirenler de DGS'ye girebiliyor.
 
Son 2 cümlenizi düzelteyim. Açıktan bilgisayar programcılığı son sınıf olanlar ve bitirenler de DGS'ye girebiliyor.

Bu dediğiniz bana çok iyi geldi doğrusu. O zaman bilgisayar programcılığı okuyup DGS yapabilirim mat çok iyidir. Sınavda da bildiğim mat ve Türkçe var. YBS düşünmemin sebebi lisan bölümü ve bilgisayar programcılığında açıktan olduğundan DGS olmadığını biliyordum. Bu durumda YBS okumak zaman kaybı gibi duruyor hem işletme ağırlıklı. Diğerinde en azından bildiğim şeyler ve yazılım müh. İmkanı var teşekkür ederim bilginiz için.
 
Bu dediğiniz bana çok iyi geldi doğrusu. O zaman bilgisayar programcılığı okuyup DGS yapabilirim. Matematiğim çok iyidir. Sınavda da bildiğim matematik ve Türkçe var. YBS düşünmemin sebebi lisans bölümü ve bilgisayar programcılığında açıktan olduğundan DGS olmadığını biliyordum. Bu durumda YBS okumak zaman kaybı gibi duruyor hem de işletme ağırlıklı. Diğerinde en azından bildiğim şeyler ve yazılım mühendisliği imkanı var. Teşekkür ederim bilginiz için.
Rica ederim. Evet, açıktan bilgisayar programcılığı okuyarak DGS ile yazılım mühendisliği kazanma imkanınız var.
 
Açık öğretim olacak 4 yıl şu an İstanbul üniveristesi var. En iyi olan o bence.

Kesinlikle okunmaz. Maalesef açık öğretim diploması özel sektörde sorun yaratıyor, YBS örgün okunursa gerçekten kaliteli bir bölüm ancak açık öğretim diploması birçok şirket için iş ilanlarında filtreden elenme sebebi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı