Yurt dışında Üniversite Okumak İçin Gerekli Olanlar

Batuhant7

Kilopat
Katılım
6 Kasım 2018
Mesajlar
1.268
Çözümler
5
Yer
Eskişehir
Finlandiya'da Bilgisayar veya Yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Biraz araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Üniversiteye girmek için not ortalaması mı istiyorlar, sadece matematiğe falan mı bakıyorlar? Yoksa hepsinin ortalamasına mı? Bir de hazırlık var mı? Bulgaristan vatandaşıyım bu ayrıcalık tanır mı? Bir de liseyi Belçika'da bitirme ihtimalim var, yani Belçika diploması kabul etme şanslarını arttırır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O İngilizce okumak isteyen Türk vatandaşları için Fince okumak isteyen bütün ülke vatandaşlarına ücretsiz İngilizce sadece AB vatandaşlarına ücretsiz.
Belirtiğiniz sitede Finlandiya yok.
 
Sen IELTS sınavı ve SAT'ye gir notunu söyle ben sana yardımcı olacağım. Burada sana kim ne derse desin kafasından söyler. Senin AB vatandaşı Bulgar, Yunan vs. olmanın sana vereceği tek avantaj vize sıkıntının olmayacağıdır kolay gelsin.
 
4 sene bitti ne yaptınız?

Şu an Münih'e yakın bir yerde çalışıyorum ve bir yandan Almanca öğrenmeye çalışıyorum, açıkçası vardiyalı çalıştığım için dil kursuna çok fazla gidemedim. 1 Mayıs'ta Münih‘e taşınıyorum ve orada kursa gidebilmek için uygun bir iş bulmaya çalışacağım yakında da iş görüşmem var umarım oradan uygun iş bulurum. Tam zamanlı Üniversite'de okumam maddi olarak beklediğimden fazla maliyetli olacağını fark ettim, bu yüzden Duales Studium okumayı düşünüyorum ama bu tam belli değil şu an biriktirdiğim para ve üstüne burs veya kredi alabilirsem tam zamanlı okuyabilirim.
 

Geri
Yukarı