Z3 Compact hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

Mert Gün

Hectopat
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yaklaşık 1 aydır Z3C kullanıcısıyım almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak üzere cihaz ile ilgili aklınıza takılan her türlü soruyu sorabilirsiniz.
 
Web deneyimi yeterli düzeydemi ?
Sistem stabil çalışıyormu ?
Kamerası Z3'e göre nasıl ?
Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.
 
Web deneyimi yeterli düzeyde mi ?
Cihaz içerisinde Chrome tarayıcı ile geliyor ve her türlü konuda oldukça akıcı bir deneyim yaşatıyor. Zaten 801AC işlemci ile HD ekran her türlü konusunda akıcılık yaratıyor. Ayrıca web kullanımında yazılımsal olarak çift işlem yapabilmek mümkün. Örneğin youtube'de video izlerken ekranın üst kısmına alıp videoyu izlerken altta mesajlaşabiliyorsunuz.
Sistem stabil çalışıyor mu ?
Sistem oldukça stabil. Z1 Compactın stabilize edilmiş haline Z3 Compact diyebiliriz. Android 4.4.4 Kitkat mevcut ve 5.0 gelmek üzere. Android 5.0 güncellemesi diğer markalara göre oldukça gecikti ancak üzerinde titiz bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sebebi ise Walkman, Albüm, Filmler, PlayStation gibi kendi uygulamalarına tek tek güncelleme geldi ve geliştirildi. Burada eleştirebileceğimiz tek konu SONY kendi uygulamaları ile cihazı doldurmuş ancak aslında kullanıldığında hepside oldukça kullanışlı programlar.
Kamerası Z3'e göre nasıl ?
Z3 ile Z3C kamera donanımları aynı. Kamera oldukça yetenekli özellikle karanlık ortamlarda şaşırtıcı sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Ancak çoğu kişinin dile getirdiği üzere kamera uygulamasında yani yazılımsal olarak sıkıntılar var. 5.0 ile birlikte çözülmesini bekliyorum.
 
Ben de almayı düşünüyorum ancak 1800 TL fazla benim için.1500 TL'lik bütçeme uyan tek yer İstanbul Bilişim.Oradan mı almalıyım.Paralel ithalat olarak Hepsiburada gibi yerlerde ne zaman düşer fiyatı?
 
Ben de almayı düşünüyorum ancak 1800 TL fazla benim için.1500 TL'lik bütçeme uyan tek yer İstanbul Bilişim.Oradan mı almalıyım.Paralel ithalat olarak Hepsiburada gibi yerlerde ne zaman düşer fiyatı?

Sana cok ucuza guzel bir telefon onerebilirim kiz arkadasin icin telefon ariyormussun sanirim konu acmissin oner dersen soylecegim
 
Z3 ile arasında çok ahım şahım fark varmı?
- Z3C tek el kullanımı için 4.6" boyutundadır Z3 ise 5.2" boyutundadır.
- Z3C'de 2GB ram Z3'de 3GB ram vardır.
- Z3C HD (720p) Z3'de FHD (1080p) dir. (İşlemci ve grafik işlemcileri aynı olduğu için Z3C burada performans konusunda oldukça avantaj elde etmektedir.)
- Z3C'de 2650 mAh Z3'de 3100 mAh batarya bulunmaktadır. (İncelemelerde Z3C'nin ekran avantajı sayesinde batarya ömrü konusunda biraz daha önde olduğu söyleniyor.)
- Geriye kalan yazılımsal ve donanımsal tüm özellikleri aynıdır. Anlayacağınız büyük ekran isteyenler Z3 , performans isteyenler Z3C alabilirler. Batarya konusunda her ikisi de zaten diğer amiral gemilerinden öndeler.

BL kapalı root çıktı mı?
- Bu konuda pek bilgim yok :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı