Z97A Gaming 6 vs Z97 Gaming 7 ?

Gaming 6 mı, Gaming 7 mi ?

  • Gaming 6 (USB 3.1)

    Oy: 7 58,3%
  • Gaming 7

    Oy: 5 41,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    12

DogukanUa

Hectopat
Katılım
25 Kasım 2014
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle yeni bilgisayar toplayacağım. Her şeyi anladım sayılır. İleride OC yapacağım. Onun için bir anakartta OC için hangi özelliklere, değerlere bakılması lazım? Bu değerler ne kadar etkiler?Mesela Z97A Gaming 6 ile Z97 Gaming 7 arasında ki fark nedir? Sadece bulabildiğim faz sayısı. Faz sayısı etkiliyormuş. Ayrıca anakartın mimariside etkiliyormuş. Benim şaşırdığım konuda MSI'ın kendi sitesinde bile faz filan yazmıyor. Ben anakartları detaylıca nasıl bakabilirim?

Arkadaşlar kısacası merak ettiğim ?

1) OC için anakartın hangi özelliklere bakılması lazım ve bu ne kadar etkiler ?

2) Ben anakartın özelliklerini detaylıca hangi siteden bulabilirim ?

3) Gaming 6 ve Gaming 7 arasında OC konusunda nasıl farklar var ?
 
  1. Anakart'ta bulunan Faz sayısı ve kullanılan bileşenlerin kalitesi OC performansını etkiler. Bu iki anakartta size yüksek OC deneyimi sunacaktır. Ben MSI Z97 Gaming 7 kullanıyorum. i7 4790k'yı 4.8 GHZ'e kadar stabil bir şekilde çıkartabildim.
  2. En doğru bilgiyi kendi sitesinden alabilirsin. MSI Türkiye - Bilgisayar, Dizüstü, Notebook, Masaüstü, Anakart, Ekran Kartı ve dahası...
  3. Aşağı yukarı aynı miktarda OC'ye izin vereceklerdir. Burada seçimindeki esas unsur anakartın sunduğu teknolojiler olmalı. Ben MSI Z97 Gaming 7 aldım çünkü Dual Bios ve voltaj kontrol özellikleri daha çok işime yarıyor. USB 3.0 bile çok nadir kullandığım için 3.1 olan modeli pek düşünmedim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı