Babam Bilgisayar Düşmanı Ama Ben Bilgisayar Okumak İstiyorum

Meslek Lisesi Bilişim Teklonojileri okuyan bir çok öğrencininde en büyük sorunlarından bir tanesi ne yazık ki bu oluyor. Benim ailemde bu konuya direndi ama sonradan kararı bana bıraktı. Birde şu durum var: zaman geçtikçe kendinizi keşfetme yolunda ilerleyin. Ben bilgisayarın asıl yüzüyle tanıştığım günden sonra kendisine o kadarda bağlı kalıp kalamayacağım konusunda endişelerim vardı. Sonra medyaya merak saldım. Halen meraklıyım. Ancak Türkiye'de yapılması çok zor bir meslek.

Artık sınav sisteminde esneklikler var. Eğer başarılı iseniz bilgisayar mühendisliğinden ziyade bilgisayara bağlı başka bölümler ya da gerçekten bu benim mesleğim diyebileceğiniz şeylerde çıkacaktır. Üniversiteye hazırlık evresinde çok şey değişecek. Erken karar vermeyin ama bir hedef mutlaka belirleyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben babamı ikna ettim. Ama eğer bilgisayar mühendisi olamaz isem kafamı kıracak. :D
En büyük hayalim Türkiye'de bilgisayar bileşenleri üreten bir fabrika kurmak. Ve Türkiye'nin de diğer ülkeler arasında bilgisayar açısında iddialı olmasını istiyorum.
Aynı hayalleri kuruyoruz. :D
 
İnşallah. :) Gerçi benimde hedefim Bilgisayar Müh. Yazılım olduğu için baya bir çalışma ve kendini bu yönde geliştirme istiyor. Zira bilgisayar sektöründe kendini geliştirmezsen asla başarılı olamazsın. :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı