MSİ GE60 Isınma Sorunu

Traglon

Hectopat
Katılım
14 Nisan 2014
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci : Intel Core i7 4700MQ 2,4GHz turbo 8cpu (3,4GHz)
RAM: 16 GB DDR3 1600 MHz
Ekran Kartı: NVIDIA GTX765M 2 GB + İntel HD Graphics 4600
Bellek: 1 TB 7200 RPM HDD
Ekran Boyutu: 15.6 inch
Windows 8.1

Merhaba arkadaşlar ben Crysis 2 yükleyip Crysis2 Advanced Graphics Options V1_8 ile bütün ayarları en yüksek seviyeye getirdim gölgelerine kadar 30-40 dk oynadım laptop sıcaklığı 80 ve üstü derecelere çıktı bende korktum kapattım sizce normal midir bu sıcaklık değerleri laptopa zarar verir mi ? Coolmaster açıktı ? Soğutucu kullanmıyorum soğutucusuz bu değerler normal mi ? Soğutucu etkili olur mu ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu değerler çok normal hatta iyi bile. Ben de Ge 70 kullanıyorum BF 3 multiplayer ultra ayarlarda 85-86 dereceyi buluyor. Üstelik termal macun yenilemesi, temizlik yapıldı. Hayal kırıklığına uğradığım tek şey buydu fakat yine de elim sıcaklığı çok hissetmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir soğutucu kullanırsanız bu değerler düşecektir. Kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Sonuçta bu bir dizüstü bilgisayar. Bir süre sonra her dizüstü gibi ısınıyor. Oyunu halen oynadığınıza ve bilgisayarın kapanmamasına şükür edin. :D
 
Oyun bilgisayarı olduğu için bileşenleri güçlü ve zorlayıcılar. Isınması doğal ama Zalman'ın gümüş veya Thermaltake'in Massive serisinden bir soğutucu tercih edebilirsiniz.
 
GTX 765M, GK 106 Chipsetine sahip. Bu chipsetin termal sıcaklık eşiği (thermal threshold) 98 derece. 80 derece biraz yüksek ama çalışmaması için endişelenecek bir durum yok.
 
Dizüstü bilgisayarlardaki işlemciler için, işlem yaparken maksimum ısı 70-85 arası normal sayılmaktadır. Bu aralıklarda durmayıp, ısınmaya devam ediyorsa o zaman korkulması gerekli. 100 derece maksimum ısı değeri olan i5 2450m işlemcimin 98 derece olduğu bir zamanı hatırlıyorum. :) Erken durumu fark edip çekyattan kaldırmasaydım, eminim yanacaktı. Fan yeri kapanmış, hava girmiyordu.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı