Kasa kalitesi önemli midir?

gandalf23

Hectopat
Katılım
1 Temmuz 2014
Mesajlar
177
Makaleler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Çeşit çeşit kasalar var. Bunlar arasındaki fiyat farkı neden bu kadar çok?
Kasayı sadece bir kılıf olarak düşünemez miyiz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın malzeme kalitesi değişiyor. Ve farklı farklı özellikleri oluyor her kasanın. Örneğin kablo yönetimi, hot swap girişi bunlar fiyata yansıyan özellikleridir.
 
Kasanın malzemesi gerçekten çok önemli, kullanılan çeliğin milimetre değeri bile büyük bir fark. Bunun yanında fan yuvaları ve yerleri çok önemli yani kasa içerisindeki hava akışını çok etkileyecektir, bu nedenle güzel bir soğutma sağlayacaktır. Kablo yuvaları bulunan kasalarda kasa içerisini daha derli toplu göstermek mümkün. Aynı zamanda pencereli kasalarda ledli fan kullanmak mükemmel bir görsellik sağlıyor. Sıvı soğutma için boru boşlukları bulunan kasalara sıvı soğutma montajı mümkün, boruları şeffaf yapıp içerisine renkli sıvı koyarsanız çok güzel görünebilir. Bunun yanı sıra çift PSU destekleyen kasalar güçlü sistemler için uygun bir seçenek.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı