4000 TL Sistem Önerisi

@Serhat Yücel Kurduğun sistemde SSD olarak PRO serisine gerek yok. EVO yeterlidir. HDD olarak Caviar Blu ya da Seagate Barracuda yeterli olur. Oyun için i7 işlemciye zaten gerek yok İ5 4690K ve Z97 Gaming 5 seçilebilir. Arkadaş Render almayacaksa 2133MHZ Ram'e de gerek yok. Bunları kıstığımızda 290X yada 780Ti alabiliriz :).
Gtx 780 ti zorlayabilir de r9 290x cuk diye oturur :D
 
@Serhat Yücel Attığınız sistemde bayağı iyi fakat r9 280x biraz düşük geldi bütçeye işlemci soğutucusunu kasadan çok daha sonrada alabilirim. Monitörüm var acer g225hqv 3-4 senelik de idare ediyor beni.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Toplam:3.914 TL

Kalan 100 TL'yi İstersen anakarta ekle, istersen SSD, istersen soğutucu al. SSD'ye param yetmez diyorsan kasayı Zalman Z3 Plus, PSU'yu da Corsair VS650 seçebilirsin. bu şekilde de yaklaşık 250TL bütçe kalıyor. Samsung 840 EVO 120GB'lık modeli alabilirsin. Ben SSD'yi sonra alman taraftarıyım. SSD için bu kasadan vaz geçmezdim. Şu an için soğutucu alabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartla ssdnin düşmesi hariç güzel sistem yapmışsın da her parçanın biraz iyi yüksek seviyede olmasını istiyorum 780ti ile r9 290x arasında çok büyük bir fark var mı? İncelemelere bakıyorum da pek büyük bir fark göremedim. Kartı 780 ya da r9 290x almak daha mantıklı geldi. Bir de amdnin sürücü konusunda sıkıntılı olduğunu biliyorum senelerdir hep öyle bir söylem var hala öyle midir ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaş sistemi hangi amaç için topladığını belirtmediği için bende böyle bir sistem topladım :) Hangi amaçla toplamak istediğini belirtseydi bende ona göre toplardım :) Bu arada yanlışlarımı düzeltmenize sevindim :) Yanlışlarımı öğrenmek benim için iyi bir şey :)
 
Mühendislik nerede 3-4 sene önce hayalimdi yazılım ya da pc mühendisi olacaktım hey gidi :D Neyse arkadaşlar gtx 760 x2 nasıl bir kart eğer @serhat28in attığı gibi karta daha iyi birşey alarak bir sistem yaparsam hem daha ucuz duruyor onu mu seçsem öyle birşey yaparsam ?
 
Arkadaşlar rami 1600 değilde 1866 alsam 8 değilde 16 ne gibi farkı olur bu konuda yardım eder misiniz ? 8 gb yeterli diye biliyorum hali hazırda ama yine de sorayım dedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı