Türkçe kurallarına uymayan mesaj sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dincer

Hectopat
Katılım
29 Mart 2014
Mesajlar
403
Makaleler
2
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
@Recep Baltaş ve @Ali Güngör eleştiri kabul ediyorsanız forumda herşey çok güzel ama birçok kişinin de şikayetçi olduğunu düşündüğüm için bunu yaziyorum. Birkaç yorumdan sonra sürekli 1 günlük ceza yiyoruz. Ufak tefek hata bile olsa herkes klavyeden yazmiyor sonuçta. Telefondan tabletten yazanlar var ve ufak tefek yazım hatalari olabiliyor. Ama hemen ceza geliyor. Bu ceza olayı bi'kaç uyaridan sonra ya da hangi mesajdan dolayi ceza yediğimiz yazilsa bir nevi daha iyi olabilir. Ama bu düzgün türkçe olayının bu derece katı olmasının bence insanları forumdan soğuttugunu düşünüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim türkçe kuralı kuralına tam anlamıyla karşı kesinlikle degilim. Forumdaki değile deyil herkese herkez yazmaları benimde gözüme batmiyor değil. Ayrıca sürekli ı ları i li yazanlara uyuzum. Ama kuralların bu kadar katı olmasını cok anlamış değilim. Çoğu kişi telefondan işlerini yapıyor formada giriyorlardır ve yazıyorlardır ondan ufsk tefek yazım yanlışları göz ardı edilmeli bence. Sonuçta insanlık hali elimiz yanlışlıkla başka tuşlara çarpabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aksine kullanıcılarımız birbirlerini daha iyi anlayıp yorum yapabiliyor. Türkçe kullanımı bu güne kadar çok eleştirildi, muhtemelen bundan sonra da eleştirilmeye devam edecek.
Sizden istediğimiz, 12 sene eğitimini görmüş olduğunuz Türkçe Kurallarına ve diğer forum kurallarına uymanızdır. Zaten bir süre sonra da ceza almamaya başlayacaksınız.

9 senede ingilizce gördük ama kimse ingilizce bilmiyor o ne olucak ?

Sizin atacağınız mesajı ben şimdiden yazayım.

Biri ana dilimiz diğeri ise yabancı dil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu okudum arkadaşlar bu konularda şikayet geldiğinde yetişebildiğim ölçüde herkese cevap vermeye ya da durumu denetleyip emin olmaya çalışıyorum. Yazım hatası konusunda moderatörler özellikle birkaç mesajda devam eden, alışkanlık olmuş hatalara uyarı veriyorlar. Daha ilk mesajdan bozuksa o zaman ilk mesajdan başlıyor. Özellikle yeni katılanlar için zor oluyor ama bir süre sonra moderatörlerin keyfi ceza vermediğini anlıyor insanlar. Cezalar olmazsa da sistem işlemiyor herkes kafasına göre yazıyor, birbiriyle anlaşamıyor, saçma tartışmalar çıkıyor. Sabır ve dikkat ile burada herkesin değerli ve anlaşılabilir yazması Technopat Sosyal'i farklı ve değerli kılar; yoksa internette siteden, sosyal ağdan ve forumdan bol bir şey yok.
 
@Silinen üye Türkiye'deki sistemde İngilizce'nin grammerini ve kurallarını öğreniyoruz sadece. Pratik olmadığı için konuşamıyor insanlar. İngilizce'nin kurallarına daha çok uyuyor insanlar emin ol.

@Dincer Dediklerini anlıyorum. Ancak siteye geldiğinde mesajların biraz kötüydü. Ne yazdığını anlamakta zorluk çekiyorduk. Hatta çoğu mesajını ceza vermeden düzelttim ben Xperia Z2 konusunda, cevap yazabilmeye devam etmen için.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı