Kutulu oyunların tek amaçı hızlı kurulum mu?

Raydric

Kilopat
Katılım
1 Ekim 2013
Mesajlar
1.305
Makaleler
7
Yer
İstanbul
Selam, kutulu oyun satın alacağım 2. el satan bir internet sitesinden. Ancak normal fiyatlara düşük kutulu oyun fiyatları. Kutulu oyunun tek amacı hızlı kurulum mu? Yani oyunu aldık arkasında kod yazıyor, kodu gerekli yerde aktive ediyorsun ve saatlerce beklemek yerine hemen kuruyorsun. Peki cd kayboldu diyelim, o senin hesabında olduğu için tekrar yüklemek istediğinde kodu aktive ettiğin platformdan mı indiriyorsun? Sonuç olarak tek amaç hızlı kurulum mu?
 
İkinci el alacağın kutulu oyunun arkasında yazan kodun kullanılıp kullanılmamış olduğunu nasıl anlayacaksın? Para verip de korsan oyun almış olursun. Dijital servisleri kullanman daha mantıklı olur.
 
3 sene önce Fifa 11 oyununu kutulu almıştım ve kurulumu takip etmiştim ilk oyunumdu , daha sonra o üyelikle origine girmeyi denedim ve girmiştim yani oyunu yüklemek için origin hesabı açmışım . Farkında değildim fakat oyunlarım bölümünde oyunum yoktu kodu girip eklemeye çalıştığımda kod kullanılmış diyordu. Sistem değişmiş olabilir fakat geçen sene abime aldığım steam oyunu kütüphanesine eklendi ve istediği zaman ordan indirip oynayabiliyor.
 
Kutudaki anahtarı Steam vs bir serviste etkinleştirdiğin zaman oyun kütüphaneye eklenir ve ömür boyu senin olur. Bunu Steam Yaz İndirimlerinden ucuza ya da normal yoldan satın alınan bir oyun gibi düşün. Hesaba ekliyorsun ve Steam Mağazasından alınan oyundan bir farkı kalmıyor.

Ahmet'in de dediği gibi mutlaka oyuna güncelleme yapmak gerekir. Sonuç olarak tek farkı hızlı kurulum diyebiliriz...
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı