2000 TL Amd mi İntel mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

xenia

Kilopat
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
1.284
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 2000 tl bütçeye amd mi iyi gider intel mi ?
 
Ne amaçla kullanıcağınız bağlı. Grafik bazlı programlar ağırlıktaysa İntel , Oyun ağırlık ise AMD.
 
Şuanda almak için sormuyorum. Bilgisayar nasıl toplanır onları öğrenmeye çalıştığım için soruyorum. Belki bu sene küçükte olsa toplama ihtimalim var. Bilgisayar toplama konusunda bilgim neredeyse 0 denecek kadar az.

Konuya gelirsek çoğunluk oyun olacak ama video render falan'da atarız.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Belki bu video yardımcı olabilir.
Videoların hepsini izledim zaten. Ama işte neden o işlemci yada o işlemci o anakart'a uyar mı uyarsa bunu nasıl bileceğiz bu gibi soruların yanıtlarını bulmaya çalışıyorum. İlk iş Amd mi İntel mi sorusu ile başladım :D
 
Amd cebe daha uygun. Paran varsa intel yoksa amd :). Ben hep amd kullandım şu ana kadar da hiç sıkıntı çekmedim. İntel kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ancak sana doğru cevap verebilecek her ikisini de kullanmış olanlardır.
 
Çoğu yerde paran varsa intel diyorlar. Burada paradan kastınız 2000 tl üstümü yoksa 4000 tl üstümü :D
 
Işlemci anakart uyumunu soket tipinden anlayabilirsin örneğin işlemcinin yanında soket 1150 yazar anakart da da aynı şekilde soket 1150 yazar soket tipleri değişir AMD'de örneğin soket AM3 yazar anakart da aynı şekildeyse işlemci ve anakart uyumludur.
 
Sistemi toplarken öncelikle bütçeni ve kullanım amacını belirleyeceksin. Sonrasında, mesela oyun içinse önce ekran kartı seçimi yapacaksın, tahminen bütçenin 1/3'ü gibi bir miktar olabilir oyun için mesela. Daha fazla da seçebilirsin, farketmez. Sonra, yine bütçeye uygun olduğunu düşündüğün işlemci ve ona uygun anakart seçimi yapacaksın. HDD ve RAM uyumluluğu sorun değil, o yüzden onları standart önerilere göre seçebilirsin. Bunları ekleyip en son, parçalarının sığabileceği ve kaliteli bir kasa ile yeterli bir güç kaynağı seçeceksin. Daha sonra da, bütçene uygun hale getirmek için, öncelik sırasına göre tersten giderek parçaları düşüreceksin (oyun için en son ekran kartını düşürmek gibi). Tabi bunu yaparken parçalar arası dengesizlik yaratmayacak şekilde yapmalısın. Ekran kartını 2000 TL alıp işlemciyi 200 TL alırsan olmaz. Bu şekilde ortaya sana en uygun bilgisayar çıkar. Bilgi edinmek için, sitede yapılan sistem tavsiyelerini incele ve takip et. Bir süre sonra, zaten belli seviyede anlıyor duruma gelirsin.
 
Peki anakart, işlemci, ekran kartı bunların iyisini nereden anlayacağım fiyatından değil herhalde :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı