Pc toplarken nelere dikkat edilmeli?

Ekran kartında en önemli olan şey GPU'dur. Bellek , bit , çekirdek hızı bunlar sonradan gelir. İşlemci seçerken bütçen kısıtlıysa ekran kartına darboğaz yapmayacak şekilde bütçeyi maksimum ekran kartına minimum bütçeyi işlemciye ayırmalısın. Anakart önemli olabilir ama oyuna performans katkısı yoktur.

Ona göre seçimini yapmalısın.
Haklısın tabi önce Gpu modeli önemli, yani modeldeki soldan ikinci rakam ne kadar yüksekse o kadar iyi.
 
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar çok faydalı bilgiler vermişsiniz. İlerde Pc toplamayı düşünüyorum ve kafadan direk parçalara dalıp satın almak istemiyorum o yüzden daha fazla bilgi almak istedim sizden. Malum bizler öyle parasını çöpe atacak insanlar değiliz. Almak istediğim Pc'yi uzun yıllar (minimum 5 yıl) kullanmak istiyorum. Bütçem 2000 Lira belki biraz daha çıkabilirim. O yüzden bu bütçeye alınabilecek maksimum özellikli bi Pc almak istiyorum. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz umarım bu yazdıklarınız benim gibi bu konularda fazla bilgisi olmayan diğer üyelerinde işine yarar. Teşekkürler...
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı