Puanım Yettiği Halde İstediğim Liseyi Kazanamadım

  • Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 12B
S

Simo Hayha

Ziyaretçi
Arkadaşlar TEOG puanım 359. Yüzdelik dilimim 22. İstediğim lisenin yüzdelik dilimi 27 idi. Ama gelmemiş o lise. 33 olan gelmiş. Arkadaşlar böyle bir saçmalık var mı? Bu nasıl olur. Gideceğim lise de İskenderun'daki en köklü liselerden. Yeri de güzel. Ulaşım sıkıntı. Ama servisle gideceğiz mecbur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yüzdelik dilimi 33 olan liseyi daha üste yazarsanız elbette o gelir. Aynı şeyi kuzenim de yaşadı dün. En saçma liseyi en başlara yazmış. Okula kaydolduktan sonra velinizle birlikte nakil isteğinde bulunabilirsiniz.
 
Hayır. Tercihimi doğru yaptım. İlk sıraya yazmıştım 27 olanı. Ama 4. sıraya yazdığım 33 olanı gelmiş. Benim yüzdelik dilimim 22. Nasıl gelmez ona yanıyorum.
 
Lisenin epey köklü olduğundan bahsettiniz. Zaten yüzdelik dilimler geçen senenin dilimleri. Bu seneki dilimler açıklanınca cevabı öğreniriz. Sanırım liseyi sizin gibi tercih eden çok kişi var.
 
Evet geçen seneye göre Drasias.
Zaten bende aynısını düşünüyordum. Bu sene biraz daha ağırlık verebilirdim. Ama gene olsa gene aynısını yapardım. Ben matematikden kaybediyorum. Yoksa 400 rahat alırdım. İlk sınav 35 filan. İkincisi 33,333. :D Bir de Türkçe ilk sınav kötü geçti. 70. İkincisi 85. Arkadaşlarımdan dershaneye gitmeyen yoktu. Çoğunu ben dershaneye gitmeden geçtim zaten. Saat 12 de okul bitiyor. 1 de dershaneye gidiyorlar. Akşam 4-5 de geliyorlar. Arkadaşlarımdan çoğu pişman oldu zaten. Dershanenin verdiği testleri çöz, hocaların verdiği ödevleri yap, performans ödevlerini yetiştir. Yahu sen ne ara dinleneceksin. Bu puanı sadece sınav günü defterimi okuyarak aldım. Arada bir 1-2 test çözerdim o kadar. Ama ben patlamayı lisede yapmayı düşünüyorum. Hadi hayırlısı. :D
 
Okula gidip nakil işleminizi başka yere aldırın.
Benim kardeşime bizden 25 dakikalık mesafede (Araba ile) lise çıktı. İlk başta ''WTF'' dedim. Pazartesi günü gidip nakil işlemini başka bir okula aldıracağız. İnşallah kabul ederler.
 
Nasıl nakil durumu olacak ki? Nakil olması için kontenjanda boş yer olması gerekmiyor mu? Benim istediğim liseyi kazanan biri, kaydını başka okula alması için deli olması gerek. Tam çarşının göbeğinde. Okul da güzel.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı