Z97 Gaming 7 Sistemde BIOS'a Giremiyorum

Bahriyeli

Hectopat
Katılım
13 Ağustos 2014
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün yeni bir sistem kurdum. Haswell refresh oyun bilgisayarı toplama rehberindeki gibi parçalarla... Herseyi yaptım biosu güncelledim sıra geldi videodaki gibi oc tuşuna basıp pc yi yeniden başlatma kısmında biosa girmez oldu. Öyle yaparken böyle yaparken ram in tekini çıkarttım yeniden açtım düzeldi. Daha sonra çıkarttığım rami taktım yeniden başlattım aynı sorun devam etti. Bir süre sonra hata vermeden kuruluma devam ettim ve kurdum. Şimdi pc yi yeniden başlatıp del tuşuna basıyorum ama bios ekranını es geçip windows açılıyor yani biosa giremiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
 
Hayır usb girişli kullanıyorum.

OC genie tuşunu kapattım yine de girmiyor, delireceğim ya. Bilgisayarı yeniden kurmaktan çekiniyorum.

2x8 gb ramlerden birini çıkartınca pc ilk defa kurulmuş gibi davranıyor ve biosa girebiliyorum. Az önce çıkarttım ve girdim şimdi yeniden 2. ramı takıp aynı işlemi yapıp tekrar biosa gireceğim ama bir daha ki açılışta yine giremeyeceğim. Bu nasıl oluyor hala anlam vermiş değilim. Ram slotlarından mı kaynaklanıyor yoksa anakartta mı bir sorun var. Yardımcı olur musunuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bios pilini çıkarıp geri takın. Ayarlar sıfırlandığı için bios'a girmenizi isteyecektir.
 
Bellekler 2 ve 4 dım yuvasındalar yani doğru yerdeler.
Yeni bir anakartta bios pilini çıkarıp takmak anlamsız ve birsey değişeceğini sanmıyorum...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı