Açık lise nedir?

amantanrımdidim

Hectopat
Katılım
25 Ağustos 2014
Mesajlar
44
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, açık liseye gitmeyi düşünüyorum fakat anlamadığım şey sınıflar yokmuş.
Kredi falan varmış.
Nedir bu kredi veya nasıl sınıf geçilir veya aynı 4 yıl mı?
 
4 Yılı 2 Senede Bitiriyorsunuz yani 6 ayda bir sınıf geçme ,sınıf felan yok milli eğitim her 9,10,11,12 sınıfın kitaplarını dağatıyor onlara evde çalışıyorsunuz ve sınıv tarihleri var o tarihlerde okula gidip sınava giriyorsunuz . Yararı ne dersen 12 sınıfta ünversite sınavına çalışmaya zamanın kalıyor normal açıktan okumasan üniversite sınavına çalışmaya zamanın kalmıyor bizim burda genelde ünversite hayalleri olanlar açıktan okuyor ama meb'in dağattığı kitaplara sıkı çalışıyorlar. Kredi muhabbeti ise açık lisede oluyormu bilmiyorum ama büyük ihtimalle yoktur .
 
Açık öğretimden mezun olmak için şu şartlar gerekiyor:
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması.
Ben 2012'de başladım açık liseye şuanda 103 kredim var. En son girdiğim sınav pek iyi geçmemişti ama bakalım onun sonuçlarıda eklenecek krediye.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı