İşlemcilerde Mb'nin önemi nedir?

Yani isminde de görüldüğü gibi yapacağımız işleri önbelleğine alıyor, kullancağımız zaman oradan çıkarıyor. Anladım, yorum yapan herkese teşekkürler.
 
@canmuharemi Arkadaş bir şeyler demiş ama ne dediğinden kendisinin bile haberi yok.
@legatusVI Başka bir önbellekleme işlemini açıklamış orada. Bu işlev Windows'ta mevcuttur. İşlevin adı ise SuperFetch. Bu işlev Vista'dan itibaren var. SuperFetch işlemci önbelleğine değil RAM'e depoluyor dosyaları.
@Enes Doğan Sorunuzun cevabı şu: İşlemci önbelleği WinRAR'da sıkıştırma işlemi yaparken, render alırken işe yarar. Buradaki önbellek işlemcinin işleyeceği verileri büyük bir hızla RAM'den çekip kendinde depolar. Böylece işlemci önce RAM'e gidip sonra oradan gelecek veriyi işleyene kadar işlemci önbelleğin de ki dosya aynı sürede 2 kez işlenmiş oluyor. Bu sebeple render gibi ağır işlemler bile çok kısa sürede bitiyor. Senin işlemcin de 12MB cache var ama o L2 Cache. i7'lerde olan 6-8MB'lık cache L3 cache. Eğer bakarsan onlarında L2 cacheleri 10-12MB civarındadır.

Umarım açıklayabilmişimdir.
 
Performans olarak L3 cache'nin 8 MB'lik işlemcisi ile, L2 cache'nin 12 MB'lik işlemcisi arasında fark var mıdır? Aslında benim öğrenmek istediğim Core 2 Quad Q9550'nin performansı nasıldır?
 
Q9550 biraz OC ile darboğaz oluşturmayacak şekilde biraz daha gidebilecek bir işlemci. Fakat üstünden artık 5 nesil geçti ve performansına göre tükettiği enerji çok fazla. Bu arada L3 ile L2 arasındaki farkı sana en iyi şu şekilde açıklayabilirim. L2'yi DDR2 olarak düşün. L3'ü ise DDR3 olarak düşün. Hangisi daha iyi, hızlı ve az enerji tüketiyor? Kararını sen ver. :)
 
Anladım. Ben bu işlemciye OC yapsam kazancım olur mu? DDR3 1333 MHz Kingston belleklerim var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı