5 bin TL sistem ve korumalı priz

Frost

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2013
Mesajlar
18
Arkadaşlar köyde yaşıyorum 5000 tl pc topladım. Herşeyini yaptım sayılır fakat sadece montajladım kabloları bağladım bıraktım. Bir arkadaş bu şeylerden bahsetti daha önce bilmiyordum. Şimdi enerjiyi verip işletim sistemini falan kurmaya korkar oldum. Bulunduğum yerde günde en az bir kere elektirik kesiliyor. Eski pc'de 5 kez kesilirdi hiç bir şey olmazdı :D

Sizce ne yapayım kesintisiz güç kaynağına baktım pahalı geldi. Bana sadece korumalı priz yeter mi?
 
Ucuzundan bir kesintisiz güç kaynağı al bence en azından elektrik gidince pc direk kapanmaz ayarları yapıp sen kapatırsın.
 
Her ikisinide almayı düşünüyorum. Yarın ilçeye gideceğim eğer bulursam alırım sanırım. Birde marka olarak tavsiye edeceğiniz varmıdır? Şunu al rahat edersin falan? Tunçmatikler vardı gördüğüm.
 
Korumalı priz sadece elektiriğin cihaza zarar vermesini engeller. Elektrik kesintilerinde işe yaramaz. Ancak güç kaynağı alırsın. İkisini aynı anda olmasını istiyorsan akım korumalı güç kaynağı alman gerekiyor. Sanırım bulunan birşey değil şuan.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı