İlk sigara deneyimim

AlperenKara

Kilopat
Katılım
28 Ağustos 2015
Mesajlar
21
Merhaba, konuya girmeden önce kimsenin bağımlı olmasına önayak olmak istemediğim için eğer reşit değilseniz benim yaptıklarımı uygulamayın ve sigarasız bir şekilde hayatınıza devam edin demek istiyorum.

Gelelim konumuza. Uzun yıllardır çevremde sigara içiliyordu ve ben ise hayatım boyunca bir fırt bile sigara içmemiş bir insandım. Ayrıyeten küçükken sürekli aklıma giren sigara içme fikrini, internette sigaranın ne kadar zararlı olduğu olduğuna dair yaptığım birçok araştırma ile kafamdan çıkarmıştım. Ancak yakın zamanda yeniden sigara içmenin nasıl bir deneyim olduğuna dair aklımda bir soru işareti oluşmaya başlamıştı. 20 yaşındaydım ve hiç sigara içmemiştim. Arkadaşlarım ve sigara içen insanlar öyle bir keyifle içiyorlardı ki içimdeki merak duygusu hep beni gıdıklıyordu. Hayatım boyunca bunun nasıl bir his olduğunu bilmeden ölmek istemedim ve ben de artık bilinçli bir birey olduğumu düşünerek sigarayı denemeye karar verdim. Araştırdım ve gidip bir sigara paketi almaktan ziyade büfelerde satılan tekli sigara benzeri küçük purolardan alıp denemenin çok daha mantıklı olduğunu düşündüm. Gidip büfeden çakmağımı ve sigara tipi puromu aldım, artık geri dönüşü yoktu. Bir parka oturup yaktım ve ilk fırtımı aldım. İlk olarak ağzıma bir yanık tadı geldi ve doğal olarak iğrendim açıkçası. Tadının düzeleceğini düşünüp içmeye devam ettim ve giderek yanık tadının azaldığını fark ettim. Aldığım puro sözde vanilyalı olmasına karşın aldığım vanilya tadı çok çok azdı. 5-6 fırt daha çektim ve sürekli yanık tadı gelmesinden ve dumanının çok kötü kokmasından dolayı dayanamadım. Daha çeyreğine gelmişken berbat bir şey olduğunu düşünerek puroyu söndürdüm ve çöpe attım. İşte böyle. Sonuç olarak hissettiğim merak duygusunu tamamen giderdim ve içmediğime de şükrettim açıkçası. Öyle anlatıldığı gibi ilk sigaramda baş dönmesi veya öksürme olaylarını yaşamadım. Sadece içtiğim gün boyunca hafif bir nefes darlığım oldu. Dumanı çektiğim zaman ağzımda bir yoğunluğu olacağını düşünürdüm hep ama öyle değilmiş, ağzıma su buharı çekip üflememle eş değer bir deneyimmiş diyebilirim. Hiç de keyifli bir şey olmadığını fark ettim. Bu minvalde bundan sonra da hayatıma sigara ve türevlerini sokmayacağım.

Bu arada benim gibi reşit olan ve merakından denemek isteyenler varsa kesinlikle gidip kendiniz bir sigara alın (asla paket almanızı önermiyorum, gerekirse tekli puro alın) ve arkadaşlarınızdan istemeyin. Hem bir sigara almanın maliyetini hissetmiş olursunuz hem de arkadaşlarınızın tekrar içmeniz konusunda ısrarlarıyla karşılaşmamış olursunuz. Onların sizin daha önce hiç sigara içmediğinizi düşünmesi çok daha iyi. Yine de belirtmem gerekir ki bu konuyu okuyup da gidip herhangi bir tütün ürününü denemenizi tavsiye etmiyorum. Sonuçta her bünye farklı ve bende oluşan farkındalık sizde oluşmayabilir. Belki de bu deneyim, sizin bağımlılığınızın başlangıcı olur.
 
Bu arada benim gibi reşit olan ve merakından denemek isteyenler varsa kesinlikle gidip kendiniz bir sigara alın.
Yine de belirtmem gerekir ki bu konuyu okuyup da gidip herhangi bir tütün ürününü denemenizi tavsiye etmiyorum. Sonuçta her bünye farklı ve bende oluşan farkındalık sizde oluşmayabilir. Belki de bu deneyim, sizin bağımlılığınızın başlangıcı olur.
Hocam tavsiye ediyor musunuz etmiyor musunuz anlamadım :D
 
Aldığım puro sözde vanilyalı olmasına karşın aldığım vanilya tadı çok çok azdı.
😧😡

Sonuç olarak hissettiğim merak duygusunu tamamen giderdim ve içmediğime de şükrettim açıkçası.
Evet hiç de göründüğü kadar zevkli bir şey değil gerçekten tadı iğrenç. Ben de bir kere içmeye çalıştım merakım ağzıma aldığım an geçti bir daha ellemedim.
 

Geri
Yukarı