Anasayfa Makale İncelemeler Hiper Type M 780 Watt Güç kaynağı

Hiper Type M 780 Watt Güç kaynağı

Herkül’ü Kasanıza Sığdırın

Gelişen PC bileşenleri ve artan saat frekans hızları beraberinde yüksek güç gereksinimini getiriyor. Üç yollu SLI veya CrossFireX barındıran sistemler, çift işlemcili SkullTrail ve RAID disk sistemleri barındıran bilgisayarları artık pazardan aldığınız güç kaynağı ile beslemeye çalışmanın bindiğiniz dalı kesmekten başka bir farkı yok. Intel, nVidia ve AMD ile birlikte çalışan Hiper’in 780 Watt’lık güç kaynağının ise bu sistemleri besleyip besleyemeyeceğine göz atacağız.

İlk olarak ürünün 80 Plus Bronze sertifikasına sahip olduğunu yani güç kaynağının %85’in üzerinde bir verimlilikle çalıştığını belirtelim. Yeni PCI-Express 8 pin bağlantıları ile de uyumlu olan ürünün dört adet bağımsız 12V hattı bulunuyor. En son standartlar olan ATX12V v2.2  ve EPS12V v2.91 ile uyumlu olan ürünün bağlama noktaları ise güç kaybını önlemek için altın ile kaplanmış. 20 dB gürültü oranı ile cihazın gayet sessiz çalıştığını da söyleyebiliriz.

Testlere geçtiğimizde bütün bağlantılara ait voltaj değerlerinin gayet stabil olduğunu görüyoruz. Sadece yük değişiminde hafif oynamalar olsa da cihazın 12V çıkışının şimdiye kadar test ettiğimiz ürünler arasında en stabil voltaj değerine sahip olduğunu söylemeliyiz. Özellikle sunduğu güce göre fiyatı ile dikkat çeken ürünün tek eksi yanı kablolarının sökülebilir olmaması.

fiyat 215 Dolar  + KDV