Anasayfa Haber Sony’den Alpha ailesine iki yeni üye daha: α55 ve α33

Sony’den Alpha ailesine iki yeni üye daha: α55 ve α33

Sony, fotoğrafçılıkta bir ilk olan Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ne (Translucent Mirror Technology) sahip yeni seri α55 ve α33 fotoğraf makineleri ile sektördeki konumunu giderek daha da güçlendiriyor. Saniyede 10 kareye kadar sürekli çekim ve hareketli nesnelerde bile ultra hızlı otomatik odaklama özellikleri sunarak fotoğrafçılıkta farklı bir akım yaratan yeni Alpha’lar, yüksek Kaliteli Carl Zeiss ve G lensleri başta olmak üzere değiştirilebilir lensler ile yaratıcılığı teşvik ediyor. Geniş ürün gamı, zengin lens ve aksesuar seçenekleri sunan Alpha serisi, Full HD video ve 3D panoramik çekim olanağına da sahip.

Sony’nin değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi ailesi Alpha – α (Alfa olarak okunur) kompakt boyutlarda yepyeni bir teknoloji sunan yeni α55 ve α33 modelleri ile büyüyor. Şimdiye kadar ilk kez Sony’nin Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’ni (Translucent Mirror Technology) kullanan dijital fotoğraf makineleri, yeni çekim olanakları sağlayan yenilikçi bir optik sistemle geliyor. Klasik DSLR fotoğraf makinelerinden farklı olarak Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’nde, ana görüntü sensörü ve otomatik odaklama sensörüne ışığı sürekli ileten tam geçirgen bir ayna kullanıyor. Bu teknoloji ile yaratılan Sony Alpha serisinin iki yeni üyesi α55 ve α33 fotoğraf makineleri, 10 Kasım Çarşamba günü, Sony Cyber-shot ve Alpha Ürün Müdürü Murat Gebeceli’nin evsahipliğinde ve akrobatik basketbol gösteri ekibi Karizmashow’un etkileyici şovları eşliğinde Kanyon Mars Cinebonus Sinemaları’nda tanıtıldı.

Sony, yenilikçi Alpha serisi ile fotoğrafçılık tarihinde yeni ilklere imza atıyor

Konica ve Minolta’nın mirasını devralan Alpha serisinin, yenilikçi teknolojiler ile her geçen gün daha da geliştiğini ve serinin yeni modellerinin fotoğrafçılık yeteneklerini geliştirmek isteyen, daha sık fotoğraf çeken amatör ve profesyonel kullanıcılar için çok ideal bir seçim olduğunu vurgulayan Sony Cyber-shot ve Alpha Ürün Müdürü Murat Gebeceli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konica ve Minolta’nın güçlü geleneğini devralarak yola devam eden Sony Alpha serisinin yeni α55 ve α33 modelleri, Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi’nin ilk eserleri. Bu teknoloji ile geleneksel SLR ayna hareketi yüzünden limitli hızlı çekim performansı tarih oluyor. Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna, görüntüyü yüzde 100 geçiriyor. Bu ayna, Auto Focus bölgesine ışığı yansıtarak sürekli netleme sağlıyor. Profesyonel makine hızındaki bu modeller ile saniyede 10 kare çekiliyor. Ayrıca, kaliteli Full HD kayıt imkanı ve çekim süresince sürekli netleme yapma özelliği ile de diğer makineler arasında farklılaşıyor. Sony, yenilikçi Alpha serisi ile fotoğrafçılık tarihinde yeni ilklere imza atarken, gücüne de güç katıyor.”

Serinin bu iki yeni modelinde çekilen fotoğraf ve videolar hem yüksek çözünürlüklü açısı ayarlanabilen 3 inç’lik canlı ön izleme LCD ekranında hem de hassas Tru-Finder’da, elektronik vizörde görüntülenebiliyor. Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi, makinenin boyutlarını ve karmaşıklığını azaltan basitleştirilmiş tasarımı ile DSLR modellerinin diğer klasik sınırlamalarının da üstesinden geliyor. Bu nedenle de α55 ve α33, fazla ağırlık taşımadan anlık aile hatıraları ve seyahat manzaraları çekmek isteyen fotoğrafseverler için önemli bir seçenek haline geliyor.

Hassas AF izlemesi ile 10fps’de tam çözünürlüklü çekim yapma

Çığır açan Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi, α55 ile Sürekli Öncelikli AE modunda 10fps’e (α33: 7fps) kadar yüksek hızda çekim yapılmasına izin veriyor. Bu özellik, APS-C boyutunda bir sensöre sahip, lensleri değiştirilebilen herhangi bir fotoğraf makinesinin dünyanın en hızlı sürekli art arda AF çekim performansını yakalamasını sağlıyor.

Yeni geliştirilen 15 noktalı otomatik odaklama sensörü hareket eden nesneleri sürekli çekim sırasında bile keskin bir odaklama içinde tutacak şekilde, hızlı ve doğru bir netlemeyi garantiliyor. Böylece α55 ve α33’ün anlık hareket ve ifadeleri yakalamasına olanak sağlıyor.

Sürekli netleme yapabilen Full HD video çekimi

Her iki fotoğraf makinesindeki büyük boyutlu Exmor™ APS HD CMOS Sensörü, fotoğrafçıların şaşırtıcı, sinema tarzı HD videolar çekmelerine izin veriyor. α55 ve α33 fotoğraf makineleri ile artık fotoğraf makinesi ile  Hızlı AF Full HD film çekimi de mümkün hale geliyor. Makinelerdeki Tam Geçirgen Hareketsiz Ayna Teknolojisi, hareketli nesnelerin akıcı ve doğru bir şekilde AF izlemesi ile AVCHD 1080i video çekimine izin veriyor. Çekilen video görüntüleri canlı ön izleme LCD ekranından izlenebileceği gibi α55 ve α33 modellerinde elektronik vizörden de  görüntülenebiliyor.

Kolay kompozisyon ve resim izleme

α55 ve α33, video ve fotoğrafların en yüksek kalitede çerçevelenmesi ve izlenmesi için yeni olanaklar sunuyor. Artan DSLR kullanıcıları ve taraftarları tarafından takdir edilen Sony’nin Hızlı AF Canlı Önizleme sistemi, şimdi öncekinden daha etkin. Yüksek çözünürlükte görüntünün canlı izlenme olanağı, hızlı hareket eden nesnelerle bile aşama algılamalı AF performansından taviz vermeden birlikte yer alıyor.

Herhangi bir çekim açısında objeleri rahat çerçevelemek için serbestçe eğilebilen ve dönebilen (maksimum 270 dereceye kadar), 7.5 cm’lik (3.0″) (16:9) aydınlık Xtra Fine LCD mükemmel detay ve kontrast sağlıyor.

α55 ve α33 modellerinde, %100’lük bir çerçeve kapsamı ile net ve parlak fotoğraflar elde edilmesini sağlayan 1.15 milyon piksel çözünürlüklü hassas bir elektronik vizör de mevcut. Pozlandırma, alan derinliği ve renk için yapılan ayarlamalar, vizörden veya canlı ön izleme LCD ekranında  anında görülebiliyor. Vizör ve LCD ekranındaki ayarlanabilir hizalama çizgileri ve ayrıca yeni bir dijital dengeleme ayarı sayesinde kompozisyon oluşturulması daha da kolaylaşıyor.

SteadyShot INSIDE ile titreşime son

α55 ve α33, 30’dan fazla A-mount (A-tipi adaptör yuvalı) lensin oluşturduğu komple bir ürün yelpazesi ile uyumlu ve SteadyShot INSIDE özelliği sağlıyor. Fotoğraf makinesindeki bu görüntü dengeleme sistemi, elde çekim yaparken titreşimleri düzeltmek için dört pozlandırma adımı sağlıyor.

3D Panoramik Çekim ayrıcalığı

Her iki fotoğraf makinesi de fotoğrafçıların büyük bir manzarada çok geniş, detaylı bir panorama çekimi yapmalarına izin veren 3D Panorama Çekimi özelliğine sahip. 3D panorama fotoğraflar herhangi bir uyumlu 3D HD televizyonda izlenebiliyor. SLT-A55 ayrıca, resim ve video kliplerde otomatik olarak coğrafi etiketleme yapılmasına izin veren entegre GPS’e sahip olan Sony’nin ilk α fotoğraf makinesi olma özelliği taşıyor.

Her iki fotoğraf makinesinde de yer alan yeni nesil Exmor™ APS HD CMOS Sensör, özel bir dijital resim birleştirme ve işleme  fonksiyonları yelpazesini destekliyor. Bu da, yeni başlayanlara ve fotoğraf severlere daha fazla yaratıcılık olanağı sağlıyor.

Otomatik HDR, önceki nesil α modellerine göre şimdi daha gelişmiş durumda. Bracket pozlama değerlerinde arka arkaya çekilen üç kareden gelen veriler otomatik olarak birleştiriliyor, genişletilmiş ışıklı alan ve gölge detayları ile tek bir fotoğraf karesi yaratılıyor. Ayrıca her iki modelde de Multi-frame Noise Reduction (Gürültü Giderme) özelliği ile art arda çekilen altı kare yüksek bir hızla birleştiriyor ve ISO 25.600’e kadar yüksek  ışık hassaslığını destekleyen tek bir düşük titreşimli fotoğraf karesi yaratıyor.

Yeni makinelerin her ikisi de Memory Stick PRO Duo™’yu (Memory Stick PRO-HG Duo™da dahil) ve SD (hem SDHC hem de SDXC formatları dahil) medyayı kullanıyor. Saniyede 30MB transfer hızına sahip olan Memory Stick PRO-HG Duo HX, sürekli çekim modunda veya verileri başka bir medyaya transfer ederken en iyi performansı sağlıyor.

Önemli Teknik Özellikler

Model SLT-Α55V / SLT-A33
Tip Üzerinde flaş bulunan lensleri değiştirilebilen dijital fotoğraf makinesi
Lens Uyumluluğu Sony α lens, Minolta ve Konica Minolta AF lens
Görüntü Sensörü A55:

Exmor™ APS HD CMOS 16.2 etkin megapiksel (yaklaşık)

A33:

Exmor™ APS HD CMOS 14.2 etkin megapiksel (yaklaşık)

İşlemci BIONZ™ görüntü işlemcisi
ISO Hassaslık Aralığı ISO 100 – 12800 (Genişletilmiş: Multi Frame NR Modda ISO 25600)
Resim Kalitesi Modları JPEG (fine, standard), RAW, RAW + JPEG
HDMI Bağlantısı ve BRAVIA Sync HDMI mini konnektör (Tip C), BRAVIA Sync (Sync menüsü), PhotoTV HD
Resim Boyutu: 3:2 (piksel) A55:

L boyutu:  4912×3264 (16M)

M boyutu:  3568×2368 (8.4M)

S boyutu:  2448×1624 (4M)

A33:

L boyutu:  4592×3056 (14M)

M boyutu:  3344×2224 (7.4M)

S boyutu:  2288×1520 (3.5M)

HD film kaydı Geliştirilmiş otomatik odaklama ile Hızlı AF Full HD film

AVCHD: 1920 x 1080i (16:9)

MP4: 1440 x 1080 (16:9) / 640 x 480 (4:3)

Maksimum kayıt süresi: 29 dakika

Elektronik Vizör Elektronik Vizör “Tru-Finder” (Xtra Fine) (1.15 milyon pixel etkin çözünürlük), %100 çerçeve kapsamı ile

Dijital seviye ayarı, çekim bilgisi ve  hizalama çizgilerini gösterme modları

LCD 921.000 pixel çözünürlüğü ile 7.5cm (3”) TFT (Xtra Fine LCD); değişken açıda eğilme/dönme mekanizması
Canlı İzleme Sistemi Hızlı AF Canlı Önizleme
SteadyShot INSIDE EVET
Toza Karşı Sistem Düşük seviyede geçirgen filtre ile kaplı, ayrıca görüntü sensörü değişir
Odaklama Modları AF/MF seçimli

AF modları: Tek çekimli AF, Otomatik AF, Sürekli AF

Otomatik Odaklama Sistemi 3 çapraz sensörle TTL 15-noktalı geliştirilmiş AF sistemi
Pozlandırma Modları Programlı AE (AUTO, AUTO – Flash Off, P), Diyafram öncelikli, Örtücü öncelikli, Manuel, Sahne seçimi
Pozlandırma Ölçüm Sistemi 1200-bölgeli değer ölçümü
Pozlandırma Ölçüm Modları Çok bölümlü, Merkezi ağırlıklı, Nokta
Sahne Seçimi Portre, Yatay, Makro, Spor, Günbatımı, Gece portre /Gece görüşü, Elle Alacakaranlık
Yaratıcı Stil Ayarları Standart, Canlı, Portre, Manzara, Günbatımı, S/B
Panorama Çekimi EVET (2D ve 3D)
Auto HDR EVET (P/A/S/M modlarında mevcut)
Poz Süresi 1/4000-30sn
Pozlandırma Bracketing’i 3 sürekli pozlandırma, 0.3 veya 0.7 EV adımlarla
Beyaz Dengesi Ayarları Otomatik / 6 ön ayar / Renk Sıcaklığı/Renk Filtresi /  Özel WB
Sürekli İleri Çekim A55:

Süreklilik öncelikli AE modu: izleme AF ile 10fps’e kadar

Süreklilik modu: 6fps’e kadar

*çekim şartlarına ve kullanılan bellek kartına göre değişir

A33:

Süreklilik öncelikli AE modu: izleme AF ile 7fps’e kadar

Süreklilik modu: 6fps’e kadar

*çekim şartlarına ve kullanılan bellek kartına göre değişir

Yaklaşık çekim sayısı A55:

Vizör ile yaklaşık 330 fotoğraf, canlı izleme modunda yaklaşık 380 fotoğraf (CIPA standart)

A33:

Vizör ile yaklaşık 270 fotoğraf, canlı izleme modunda yaklaşık 340 fotoğraf (CIPA standart)

Entegre flaş Otomatik pop-up, ISO 100’de GN 12, 18 mm’ye kadar FOV kapsamı
Flaş Modları Flash-off, Auto, Fill-flash, Slow sync, Rear Sync., Wireless*, Hi-speed sync.*,
*Harici flaş HVL-F58AM, HVL-F56AM, HVL-F42AM, HVL-F36AM ile
Medya MemoryStick PRO Duo / PRO-HG Duo / SD bellek kartı / SDHC bellek kartı
Boyutlar (GxYxD) Yaklaşık 124.4 x 92 x 84.7mm (G/Y/D, çıkıntılar hariç)
Ağırlık A55:

Yaklaşık 441g (pil, medya ve aksesuarlar hariç)

A33:

Yaklaşık 433g (pil, medya ve aksesuarlar hariç)