Anasayfa Haber MSI Kalite ve Kararlılıkta Çıtayı Yine Yükseltti: Military Class II

MSI Kalite ve Kararlılıkta Çıtayı Yine Yükseltti: Military Class II

Dünyanın önemli anakart ve ekran kartı üreticilerinden MSI, ürünlerinde hayata geçirdiği Military Class (Askeri Sınıf) bileşenler ile kalite ve stabilite testlerinde hem medya hem de tüketicilerin takdirini kazanmıştı. Military Class konseptiyle birçok ödüle layik görülen MSI, ARGE çalışmaları sonucunda geliştirdiği ikinci nesil Askeri Sınıf bileşenleri kullanıcılara sunuyor. Military Class II bileşenler, Intel 6 serisi yongasetleri kullanan anakartlar da dahil olmak üzere MSI’ın yeni nesil ürünlerinde kullanılacak.

Tantal Çekirdekli Hi-c CAP

Uzay araçları ve askeri ürünlerde kullanılan ve Military Class II’nin bir önceki neslinde kullanılan Hi-c kapasitör yeni nesil Military Class II bileşenler arasında da yerini alıyor. İşlemcinin ihtiyacı olan gücü kesintisiz olarak sağlayan bu kapasitörler kullandıkları tantal çekirdek ile hem  aşırı yüksek/düşük sıcaklıklarına dayanabiliyor, hem de katı kapasitörlerden 8 kat daha uzun süre çalışıyorlar. Yüksek hız aşırtma ve yük altında bile yüksek verimlilikle çalışanz Hi-c kapasitörler endüstrideki en iyi performansı ve kararlılığı sunuyor.

Super Ferrite Choke – Yüksek Verimlilik İçin Dinamik Anahtarlama

Military Class II’nin en kritik bileşeni Super Ferite Choke (Super Ferrit Boğum) ise anakartın gücünü bir kat daha artırıyor. Geleneksel boğumlarla karşılaştırıldığında SFC’ler güç sağlamada ve ısı direncinde kat ve kat daha üstünler. Aşırı yük altında bile yüzde 30 daha fazla kapasite sunan ileri teknoloji SFC’ler gerçek zamanlı olarak yük durumuna göre yüksek performans ve yüksek verimlilik modları arasında otomatik geçiş yapıyor. Böylece hız aşırtma ve sistem kararlığılında büyük katkıda bulunurlarken enerji tasarrufuna da katkıda bulunuyorlar.

Solid CAP – İspatlanmış İstikrar

Military Class II bileşenlerini tamamlayan son üye ise katı kapasitörler. Aluminyum çekirdekli yapılarıyla bu kapasitörler  daha düşük denk seri direncine (Equivalent Series Resistance)sahipler ve 10 yıl ömür vaadediyorlar. Dahası katı kapasitörlerin gücü verimli kullanmaları ısı üretimini azaltırken benzersiz bir kararlılık sunmalarını da sağlıyor. Ayrıca eski kapasitörlerde yaşanan elektrolit akması problemi de katı kapasitörlerle  tarih oluyor.