Anasayfa Haber LG GT 540 Optimus için Türkçe Android 2.1 ROM hazır

LG GT 540 Optimus için Türkçe Android 2.1 ROM hazır

Daha önce sizlere LG’nin uygun fiyatlı Android cebi GT 540’ı nasıl 2.1 sürümüne güncelleyeceğinizi göstermiştik.

Fakat rehberimizi hazırladığımız sırada LG tarafından henüz herhangi bir Türkçe ROM yayınlanmamıştı. Bu durum yakın zamanda değişti ve firma GT 540 için Türkçe dil desteği bulunan Android 2.1 Eclair ROM’u piyasaya sürdü.

Android Market’in de yer aldığı bu ROM HTM5 ve Canlı temalar gibi birçok özelliği de beraberinde getiriyor.

Download:

LG GT 540 Optimus Android 2.1 ROM

10 Yorumlar

  1. Burada verdiğin rom tam olarak türk rom u diyebilir miyiz. yoksa europa romları gibi ortaya karışık bir rom mu ? Bende şu an Greek rom yüklü mesela. Gelen mesajlarda türkçe karakterlerde sorun oluyor. Bu rom u yüklersem bu gibi sorunlar kalkar mı ?

  2. Merhaba. Türkçe ROM olarak indireceğimiz dosya LGnin yayınladığı dosya mıdır? Yanlış ifade etmiş olabilirim, bilmiyorum ama bunu sorma sebebim resmi olmayan birşey indirdiğimizde ürünün garanti kapsamından çıktığını okumuştum bir yerde.

  3. Recep Bey merhaba.
    Sorunsuz bir şekilde sürümü güncelledim fakat türkçe harflerde sorunum var. Sorun şu; klavyede türkçe karakterleri gösteriyor. Ben başkasına mesaj atarken türkçe harfleri kullanabiliyorum. Yalnız başkası bana türkçe karakter gönderdiği zaman o harfi göstermiyo. boşluk bırakıyor oraya. örneğin ; “kiralık” yazmak istersek “kiral k” diye gösteriyor. Telefonun altını üstüne getirdim ama çözemedm bu sorunu :S yardımcı olursanız sevinirim.

  4. Merhabalar;
    Dediklerinizi harfiyen uyguladım ve rom sorunsuz bir şekilde kuruldu.Öncelikle çok teşekkür ederim.
    Fakat sormak istediğim şu;
    The sims 3 oyunu çalışmadı.Acaba bu hatalı yüklemeden mi kaynaklanıyor?Bunun çalışmaması demek başka programlarında çalışmayacağı anlamına gelir mi?

  5. ROM’u ben de kullanıyorum ve şimdiye kadar çalışmayan program olmadı. Bazı oyunlar çalışmayabilir, zira her aygıtın özellikleri farklı. Fakat bu demek değil ki diğer oyunlar çalışmayacak.

    Örneğin ben Opera, Winamp ve daha birçok uygulamayı sorunsuz çalıştırmaktayım.

  6. Recep Bey cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Bende çok beğenerek kullanıyorum ve dediğiniz gibi çalışmayan programa rastlamadım.Eğer rastlarsam bilgilendirme amaçlı burada paylaşacağım.
    Benim sorunum sonradan yüklediğim bir program değil.Bu romla birlikte gelen the sims 3.
    Yani the simsi ben yüklemedim.Oyun romla birlikte geldi ve açmaya çalıştığımda ilk ekran açılıyor sonrasında menüye dönüyor.Beni endişelendiren uygulamanın çalışmaması değil “yeni kurduruğum romla birlikte gelen” bir uygulamanın çalışmaması.
    Bu sorun olduğu anlamına gelmiyor değil mi?
    Şimdiden çok teşekkür ederim Recep Bey.Biraz yoruyoruz sizleri,hakkınızı helal edin :)

  7. Merhaba,
    Yurtdışından bir tane GT540 geldi. günecellemeyi yapıp sonucu paylaşacağım.
    Recep Bey’e de emeği için teşekkür ederim.

    Selamlar

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version