Anasayfa Haber Sony PSP 2 geliyor mu?

Sony PSP 2 geliyor mu?

Gün geçmiyor ki yeni PSP’nin (Play Station Portable) çıkış tarihiyle ilgili yeni bir söylenti duyulmasın. Oyun canavarlarının yüreğini ağzına getiren yeni dedikodulara göre, PSP 2 nihayet 27 Ocak’ta gün ışığına çıkacak.

 PS3 hacker’ların elinde oyuncak oladursun, Sony PSP 2’yi bir sır gibi saklama konusunda müthiş bir başarı gösterdi. Önümüzdeki bir iki ay içinde çıkması beklenen mobil oyun konsolunun hala neye benzediğini ve ne gibi yenilikler getireceğini tam olarak bilen yok. Tek somut bilgi, PSP 2 için oyun geliştirme kitlerinin büyük yazılım şirketlerine dağıtıldığı. Kısa süre önce yeni bir Mortal Kombat oyunu duyuran Netherrealms şirketi, ellerinde bir PSP 2 bulunduğunu, bunun teknik detaylarını açıklayamadıklarını ancak çok güçlü bir aygıt olduğunu, oyunları 60 fps hızında çalıştırdığını açıklamıştı. Söylentiler, PSP2’nin PS3’ler gibi bir Cell işlemcisi kullandığı yönünde.

 Bilişim basınının önde gelen temsilcileri, Sony’nin kendilerini 27 Ocak’ta Tokyo’da gerçekleşecek bir etkinliğe davet ettiğini doğruladılar. Bu etkinlikte tanıtılacak ürünün PSP 2 olup olmadığı ve yeni nesil mobil oyun konsolunun, atasının eline su döküp dökemeyeceği büyük merak konusu. 2004’te duyurulan ve aynı yıl Japonya’da, bir yıl sonra ABD’de ve Avrupa’da satışa çıkan orijinal PSP, şimdiye kadar 60 milyondan fazla satıldı.