Anasayfa Haber Gigabyte SATA Check – SATA Kontrol Yazılımı

Gigabyte SATA Check – SATA Kontrol Yazılımı

Intel 6 serisi yonga setlerinde yaşanan SATA 2.0 sorunlarına yönelik haber, bu durumun yeni Sandy Bridge mimarisine geçiş yapanları nasıl etkileyeceği konusundaki belirsizlikleri de beraberinde getirdi. Aslında, 1 veya 2 SATA cihazı kullanıyorsanız, cihazlarınızı 2 beyaz SATA 3.0 portuna bağlayabileceğinizden bu yonga seti sorunu sizi etkilemeyecektir. Ancak, 3 veya daha fazla SATA kullanıyorsanız, beyaz SATA 3.0 portlarında daha önemli cihazlarınıza öncelik verebilir (örn. işletim sisteminin üzerinde çalıştığı sabit disk) ve daha az önemli cihazları da Intel PCH SATA 2.0 portlarında (örn. bir DVD-ROM) kullanabilirsiniz.

Müşterilerimizin 6 serisi anakartlarında SATA performansını optimize etmelerine yardımcı olmak için GIGABYTE, kullanmakta olduğunuz SATA portlarının Intel PCH SATA 2.0 portlarını etkileyip etkilemediğini söyleyen, kullanımı kolay GIGABYTE 6 Series SATA Check” hizmet yazılımı oluşturmuştur. Aynı zamanda, SATA cihazlarınızı beyaz SATA 3.0 portlarına değiştirmenizi tavsiye etmektedir. Hizmet yazılımı, 6 serisi yonga setine dayanan anakartlarda çalışan basit bir programdır ve kullanıcıların SATA cihazlarını yapılandırmaları için farklı öneriler sağlayan 3 olası senaryoya sahiptir. Lütfen bu hizmet yazılımını P67/H67 sisteminin bulunduğu Windows masaüstüne kaydedin, zip klasörünü boşaltın ve “67sfck.exe” dosyasını çift tıklayın.

1. senaryoda, etkilenen Intel PCH SATA 2.0 portlarına herhangi bir cihaz bağlı değildir ve hizmet yazılımı size “SATA konfigürasyonu sorunsuzdur” mesajını verir.

2. senaryoda, etkilenen Intel PCH SATA 2.0 portlarına tüm cihazlarınız bağlıdır ve hizmet yazılımı size “Lütfen SATA 3.0 portlarını boşaltmak için 1 veya 2 cihazınızı Intel PCH SATA 2.0 portlarından çıkartın” mesajını verir.

3. senaryoda, , etkilenen Intel PCH SATA 2.0 portlarına bağlı cihazlarınız bulunmaktadır ve SATA 3.0 portları da kullanılmaktadır. Hizmet yazılımı size “Intel PCH SATA 2.0 portlarının kullanılması tavsiye edilmemektedir” mesajını verir.

GIGABYTE 6 Series SATA Check hizmet yazılımı, GIGABYTE web sitesinden indirilebilir.

Download:

GIGABYTE 6 Series SATA Check