Anasayfa Haber Dünya’nın En Hızlı Ekran Kartı HD 6990

Dünya’nın En Hızlı Ekran Kartı HD 6990

PowerColor, bugün gezegendeki en hızlı ekran kartını duyurdu: Powercolor HD6990. Powercolor HD6990 sahip olduğu Çift-Bios özelliği sayesinde fabrika destekli saat hızlarından 800 Mhz çekirdek hızına ve 1250 Mhz hafıza hızına geçebiliyor. Bu sayede de en fazla oyun deneyimini en yüksek performans ile sunabiliyor.

Kartın üzerinde dijital olarak programlanabilen Volterra regulatörleri bulunuyor ve söz konusu hız aşırtma olduğunda kart 450W enerji alabiliyor. Ayrıca sahip olduğu özel yapısı ile GPU üzerinde oluşan ısıyı kolayca dağıtıp, düşürerek bu sayede kararlı ve serin bir çalışma ortamı sağlıyor.

“Powercolor HD6990 çift GPU dizaynı sayesinde tüm popüler oyunlarda performansını göstermeye hazır” diyen Ted Chen, TUL Corporation CEOsu, “Tüm oyuncular şimdiye kadar yapılmış bu en hızlı ekran kartı duyurusu ile heyecan duymalılar” şeklinde konuştu.

Powercolor 6990 üzerinde 4 mini-display portu ve 1 Dual-Link DVI çıkış bulunuyor. Gerekli adaptörler de kutu içinde mevcut. AMD Eyefinity Teknolojisine sahip DirectX 11 desteği bulunan kartta ATI CrossfireX teknolojisi de desteklenerek oyun performansının daha önceden düşünemeyeceğiniz bir hıza ulaşması hedeflenmiş. 3D Oyunlar için de kartta HD3D teknolojisi mevcut.

Teknik Özellikler

HD6990
Çekirdek frekansı 880MHz (Donanımsal overclock seçeneği) 

830MHz (Varsayılan Hız)

Belek Frekansı 1250MHz (5.0Gbps)
Bellek 4GB GDDR5
Bellek Arabirimi 256bit
Eyefinity Evet
DirectX® 11
CrossFireXTM Evet
Çıkışlar DL-DVI / 4 x mini Display Port

 

 

 

 

 

 

 

 

TUL Corporation Hakkında

TUL, PowerColor markası altında ATi grafik kartları üreticisidir. Bizler kaliteli dizayn ve yüksek mühendislik ürünü, tüm Dünya’da her zaman ödüle layık görülen grafik kartları üretiriz. TUL’un Çin, Avrupa, Rusya ve Amerika’daki ofislerinde toplam 150 yetenekli çalışanı, 50’den fazla ülkede 300 çözüm ortağı ve distribütörüne destek vermektedir. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret edin: www.powercolor.com