Anasayfa Haber Guitar Hero kökten değişecek!

Guitar Hero kökten değişecek!

Guitar Hero
Yepyeni bir Guitar Hero gelecek, henüz görseli bile yok...
Guitar Hero
Yepyeni bir Guitar Hero gelecek, henüz görseli bile yok...

Guitar Hero serisi bitti sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz! Serinin yeni oyunu bizzat Activision Blizzard’ın CEO’su Bobby Kotick tarafından duyuruldu; artık geri dönüş yok! Bütün dünyada inanılmaz satış rakamlarına ulaşan Guitar Hero serisi o kadar çok para kazandırdı ki, bitmesi zaten beklenemezdi.

Elbette yeni bir Guitar Hero oyunu denildiğinde bir kaşımızı kaldırıp “Muhtemelen yeni şarkılar dışında yeni bir şey sunmayacaklar ve bizi yine inek gibi sağacaklar” diye düşünüyoruz. Ancak Kotick de böyle düşündüğümüzü tahmin etmiş olacak ki bu yeni oyunun öncekilerden farklı bir yapıya sahip olacağını açıklıyor. Hatta Kotick “Malları piyasadan çekeceğiz, kimseye ne yaptığımızı bir süre açıklamayacağız. Daha sonra yeni stüdyoları kullanarak Guitar Hero’yu baştan icat edeceğiz.” diyor. Platform açıklaması yapmasa da muhtemelen PC, Xbox 360, PlayStation 3 ve Wii için çıkacak; yani bütün ana platformları şenlendirecektir.

Bu açıklama hep aynı oyunun farklı versiyonlarını oynayanlar ve yeni bir oyuna “Yeni bir şey yoktur” diye bakanlar için heyecan uyandırıcı. Öte yandan çalışan bir şeyi kenara bırakıp, Guitar Hero’yu baştan icat etmek ne kadar yararlı olacak, ortaya çıkan oyun ne kadar eğlenceli olacak? Ve en önemlisi: Elimizdeki gitarları bir kenara bırakıp yenilerini almamızı gerektirecek mi, buna değecek mi? İşte bütün bunları bekleyip göreceğiz…