Anasayfa Haber Yeni Medya Düzeni Konferansı 2011 -Oyunda Kal-

Yeni Medya Düzeni Konferansı 2011 -Oyunda Kal-

Doğuş Yayın Grubu tarafından ilki geçen yıl düzenlenen, konuşmacıları ve katılımcılarıyla sektörde büyük heyecan yaratan Yeni Medya Düzeni Konferansı’nın ikincisi “Oyunda Kal” ana temasıyla 5 Ekim’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Konferansta bu yıl temel olarak; internetin bilginin demokratikleşme sürecine katkısı, eğlence ve iş dünyasında nasıl devrimler yaptığı  ve değişimler yarattığı tartışılacak.

Yeni medyanın en sansasyonel isimlerinden, yayınladığı belgelerle dünyayı sarsan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange ve kullanıcı kaynaklı içerik, ücretsiz bilgi paylaşımı ve sosyal medya deyince akla ilk gelen isim, Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, Uluslararası tedarikçi ağı ve Alibaba.com network’ünün gelişiminin yanı sıra, şirketin uluslararası alanda büyümesinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Brian A. Wong ve online oyun konusunda uzman ve aynı zamanda yazar- teknoloji kuramcısı Tom Chatfield konferansın ana konuşmacıları…

Konferansta ayrıca Türkiye’de ve dünyada başdöndürücü bir hızla büyüyen e-ticaret konusu tüm iş modelleriyle beraber irdelenecek.

DÜNYAYI SARSAN ADAM, JULIAN ASSANGE KONUŞUYOR

Yayımladığı gizli belgelerle devletlerin ve şirketlerin şimşeklerini üzerine çeken, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, Wikileaks projesiyle medya tekeli, devlet ve kurumların medya üzerindeki baskısı, sansür gibi konuları tüm dünyaya tekrar sorgulattı, devletleri sarstı. İnternetin olanak verdiği bu yeni düzenle birlikte, gazeteciliğe yeni bir kimlik kazandırdı, halkın medyadan beklentilerini kökten değiştirdi, yükseltti.

Assange’ın video konferans ile katılacağı Yeni Medya Düzeni konferansında yapacağı konuşma ve vereceği mesajların büyük ses getireceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

JIMMY WALES – BİLGİYE ULAŞMAK HERKESİN HAKKI

Wikipedia’nın iki kurucusundan biri olan Jimmy Wales bunun yanında Wikipedia ve çeşitli wiki projelerini yöneten ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı’nın da kurucusu. Wales, konferansta sosyal medyanın gücünün iş dünyası tarafından nasıl kullanılması gerektiğine, şirketlerin değişen dünyaya nasıl adapte olabileceklerine dair bir konuşma yapacak.

Wales, öncülüğünü üstlendiği Wikipedia ile dünyanın en büyük, en kapsamlı ve ücretsiz ansiklopedisini herkesin bilgi ve katkısıyla yarattı. Bu noktada bilgiyi alma – edinme alışkanlığımızı sonsuza kadar değiştirdi. Bu değişimin iş dünyasına yansımaları konferansın konularından biri.

YENİ MEDYA DÜZENİ KONFERANSI’NDA ELE ALINACAK KONULAR

Yeni Medya Düzeni 2010 katılımcıları; tabletlerin kültür tüketimine getirdiği farklılıkla yeni bir çağı başlattığını ve yakında bir yaşam biçimi halini alacağını, radyonun ve müzik paylaşımının geleceğini, dijital medyanın en önemli işlevinin demokrasiyi canlı tutmak olduğunu ve kurumların ve medyanın değişen dünyaya nasıl ayak uyduracağını, bu büyük devrimin ortasında fark yaratmanın nasıl mümkün olduğunu, internet fenomeni olmanın sırlarını işin duayenlerinden dinlediler.

Bu yıl ise internetin bilgi, eğlence ve iş dünyasında nasıl devrimler – değişimler yaptığı konuşulacak.
Bu yılki konferansın ana konuları:

  • Bilginin demokratikleşmesi
  • E-ticaret
  • Sosyal medyanın gücü
  • Online oyun endüstrisi

İnternet ve sosyal medya nereye doğru evriliyor? İş dünyası bu harekette kendini nasıl konumlandırmalı? Sosyal medya ve kullanıcı, içerik yaratma süreçlerini ve iş modellerini nasıl değiştiriyor?

E-ticaret

İnternet, en temelde sınırları yok etti ve parayı dijitalize etti.
Hizmet ve ürünleriniz için pazarınız artık tüm dünya! Sanal sektörler, dijital paralar, kocaman bir pazar…

İnternet’in mümkün kıldığı bu gerçeklikte Alibaba.com’dan Brian Wong B2B, e-ticaret modellerini anlatacak.

GEÇEN YIL KONFERANSTA

Doğuş Yayın Grubu’nun 26 Ekim 2010 tarihinde ilkini düzenlediği Yeni Medya Düzeni Konferansı sektörde büyük heyecan yarattı. Ufuk açıcı bir toplantı olarak olarak nitelendirilen konferansa, başarıları ile dünyaya yön veren geleneksel ve yeni medyanın önde gelen isimleri konuk oldu.

 

1000’in üzerinde katılımcı tam gün süren konferansta Wired Genel Yayın Yönetmeni Chris Anderson, NY Times Başkanı Arthur Sulzberger JR, pazarlama gurusu Seth Godin, CBS Interactive Başkanı David Goodman, Young Turks kurucusu Cenk Uygur ve Facebook Uluslararası İş Geliştirme Başkanı Christian Hernandez gibi isimlerin sunumlarını dinledi, ve sorularına yanıt alma şansı yakaladı.

DYG Yeni Medya Düzeni Konferansı, gelişen teknolojik imkanlarla birlikte iletişimde ve pazarlamada hızla büyüyen ve büyümeye devam edecek olan dijital medyadaki gelişmeleri ve ileriye yönelik beklentileri tartışacak bir platform olma yolunda önemli bir adım attı.

Konferans yazılı, görsel ve dijital basında da geniş yer buldu.

YENİ MEDYA DÜZENİ KONFERANSI 2011 KONUŞMACILARI

Julian Paul Assange

Wikileaks

5 Ekim 2011’de Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek konferansa ana konuşmacı olarak katılacak olan Wikileaks kurucusu Julian Assange yayınladığı belgelerle dünyayı sarstı. Kendisi hakkında pek çok şey yazıldı, çizildi: Assange, gerçeklerin peşindeki bir İnternet aktivisti mi yoksa kapalı kapılar ardında devlet üstü güçlere hizmet eden bir spekülatör, hatta terörist mi? 2010’a damgasını vuran bu adam, pek çok kurumun, hatta devletin saygınlığını sarsan gizli bilgileri halka sızdıran WikiLeaks ile dünya çapında bir üne kavuştu.

Wikileaks projesi en temelde medyanın ne kadar tarafsız ve özgür olduğunu sorguluyor, tartışmaya açıyor. Aslında sadece bir internet sitesi, ama devlet ve kurumların engellerine takılan, sansürlenen, halkla arasına engeller konan gizli belgeleri internetin özgür doğası aracılığıyla herkesin erişimine açan bu platform dünyanın kaderini değiştirdi.

Wikileaks sitesinin kurucusu ve yayın yönetmeni Julian Assange, ‘hacker’lıktan gazeteciliğe geçmiş bir aktivist. Yayın organları olarak onu Wikileaks’in “yöneticisi” veya “kurucusu” olarak tanımlasak da Assange kendini şu şekilde tanımlıyor: Ben kendimi kurucu olarak görmüyorum, sadece editörüm. Siteye yüklenecek belgelerde en son sözü ve onayı o veriyor ve diğer bütün site çalışanları gibi Assange da site için ücretsiz ve gönüllü olarak çalışıyor.

Pek çok ödüle layık görülen Julian Assange, Kenya’daki yargısız infazlarla ilgili yaptığı yayımla 2009 Uluslararası Af Örgütü Medya Ödülü’ni kazandı. Time dergisi, okuyucu tercihleriyle belirlediği oylama ile Assange’ı 2010 Yılının Kişisi seçti.

Jimmy Wales

Wikipedia

Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Donal Wales’i en çok Wikipedia sitesinin kurucusu olarak tanıyoruz. Wikipedia, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, hiç bir ücret ödemeksizin içeriğini herkesin erişimine açmış online bir ansikolopedi. Wales, 2004’te Slashdot’a verdiği röportajda Wikipedia hakkındaki düşüncelerini şöyle özetler: Öyle bir dünya hayal edin ki yeryüzündeki herkes, insanlığın tüm bilgilerine özgürce erişebilsin. İşte biz bunu yapıyoruz.

Temelleri Mart 2000’de Wales’in Nupedia projesiyle atılan Wikipedia bugün dünyanın en büyük, en kapsamlı ansiklopedisi ve yine dünyanın en popüler beşinci internet sitesi. Projenin başarısı aynı zamanda Web 2.0 teknolojisinin popülerleşmesi adına kayda değer bir trend yarattı.

Wales’in kuruculuğunu üstelendiği diğer iki proje ise Wikimedia Vakfı ve Wikia. Kar amacı gütmeyen Wikimedia Vakfı 2003 yılında ücretsiz, çok dilli içeriğin büyümesi, gelişimi ve dağıtımını teşvik amacıyla kuruldu. Wales’in Angela Beesley ile 2004’te kurduğu Wikia ise ‘wiki’lere ücretsiz internet sunucusu hizmeti veren ve kar amacı gütmeyen bir şirket.

Pek çok ödüle layık görülen Wales’in adı, dünyanın bu en büyük ansikolepedisiyle Time dergisinin 2006 yılında açıkladığı “En etkili 100 insan” listesinin Bilimadamları ve Düşünürler kategorisinde yer aldı. Yine 2007 yılı Dünye Ekonomi Forumu’nda “Global genç lider”lerden biri olarak lanse edildi. Hayatı boyunca farklı üniversitelerde ders vermiş olan Wales’e Konx Üniversitesi, Illinois fahri doktora unvanı verdi. Wales halen Harvard Hukuk Fakültesi’nde Berkman İnternet ve Toplum Merkezi akademi üyesi.

 

Brian A. Wong

Alibaba.com

Brian A. Wong, uluslararası tedarikçi ağı ve Alibaba.com network’ünün gelişiminin yanı sıra, şirketin uluslararası alanda büyümesinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Wong daha önce sırasıyla şirketin uluslararası iş geliştirme ve pazarlama birimini yöneticisi olarak International Trustpass ve Japonya web sitesini yönetti, ardından da Pazarlama ve Stratejik İş Geliştirme’de stratejik girişimlerden sorumlu kişi olarak Aliababa.com’un merkezi pazarlama biriminde görev aldı. Alibaba.com’un kuruluş yıllarında ürün geliştirme yöneticisi olarak şirketin uluslararası web sitelerinin operasyonlarını yönetti.

Brian Wong, Alibaba.com’a katılmadan önce New York’ta McGraw-Hill Companies’de B2B medya, eğitim ve kurumsal birimlerde kurumsal strateji ve iş geliştirme yöneticisi olarak çalıştı. ABD ve Asya’daki şirketlere fizibilite ve uluslararası pazarlarda etkin rol oynayabilmeleri için yönetim danışmanlığı da yapan Brian Wong, San Francisco Valisi Willie L. Brown’a danışmanlık hizmeti verdi.

Tom Chatfield

Yazar, oyun ve teknoloji kuramcısı Tom Chatfield, aralarında Google, Mind Candy, VCCP, Preloaded, Grex, Red Glasses  ve Intervox’un bulunduğu önemli pek çok şirkete oyunlarla ilgili tasarım, yazarlık ve danışmanlık hizmeti verdi.

 

İlk kitabı “Fun Inc.”den sonra Chatfield’ın 2011’de yeni medya ve politika konulu kitabı “Activism or Slacktivism?”I yayımladı. Dijital fikirlerini ise Eylül 2011’de piyasaya çıkacak kitabında topladı. Prospect dergisinin eski şef editörü olan Chatfield, Ağustos 2011’de lanse edilen online oyun The End’in de başyazarı.

Online oyun dünyasının birebir içinde ve bu dünyaya dokunan pek çok mecrada yazan, tasarımlar yapan, konuşan Tom  Chatfield, yazılarında oyuna ek olarak medya, kültür, teknoloji üçgenine de değiniyor.

Cahtfield konferansta; günümüzde yaşanan çeşitlenme ile beraber yaşanan aşırı medya yüklemesi, gelecekte medyanın nasıl tüketileceği, nasıl iyi bir yeni medya kullanıcısı olunabileceği üzerine konuşacak.

DYG YENİ MEDYA DÜZENİ KONFERANSI

5 Ekim 2011, Çarşamba

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye

 

Bilet ve detaylı bilgi için:

yenimedyaduzeni.com/konferans