Anasayfa Haber Bu Telefon Kurşun Geçirmiyor!

Bu Telefon Kurşun Geçirmiyor!

Motorola yeni amiral gemisi modeli olan Droid Razr’ı tanıttı. Razr ismini hatırlıyor olabilirsiniz, zira bu model ismi Motorola’nın en ince ve tarz sahibi tasarım cep telefonlarından birisinden geliyor. Android işletim sistemi kullanan bu akıllı cep telefonu, an itibariyle dünyanın en incesi olmayı başarıyor. Bu ünvanı elinde tutan Sony Ericsson’un Xperia Arc modeli, 1.6 mm daha ince olan Droid Razr’a ünvanı devrediyor. 7.1 mm kalınlığındaki model gelişmiş donanım ve yazılım özelliklerini içerisinde barındırıyor.

İlk bakışta inceliği, şıklığı ve geniş ekranıyla göze çarpan Droid Razr’ın içerisinde 1.2 GHz gücünde çift çekirdekli TI işlemci, 1GB RAM ve 16 GB dahili, 16 GB da microSD’den gelen depolama alanı yer alıyor. Droid Razr’ın arka kısmında örülmüş kevlar dikkat çekiyor. Kevlar, kurşun geçirmez yeleklerin temel malzemesidir ve ön taraftaki kırılmaz Gorilla Glass ekran ile birleştiğinde Motorola gerçekten sağlamlık meselesini abartmış durumda. Elbette kevlar seçiminde temel unsur kasanın inceliğini sağlamak olmuş ama sonuçta incecik bir kasada en fazla sağlamlığı sağlamak için etkileyici bir çözüm olmuş. Ama Motorola bununla da kalmamış, telefonun iç kısmını paslanmaz çelikten bir iç kasa içerisine alarak ekstra yapısal sağlamlık ve şok emme özelliği sağlamış.

4.3 inç genişliğindeki 540 x 960 piksellik ekranıyla rahat okuma, video izleme ve kullanım sağlayan telefon, Samsung’un Super AMOLED ekranını kullanıyor. Ekran çözünürlükleri hızla artarken bunun o kadar da müthiş bir çözünürlük olmadığını eklemeliyiz ancak Super AMOLED durumu kurtarıyor. Bu teknoloji parlak ışık altında bile canlı renkler sunuyor ve güç tüketimi konusunda da son derece hesaplı. 4G internet bağlantısına sahip cep telefonu WiFi, GPS ve üst düzey akıllı telefonlarda bulmaya alıştığımız güçlü özelliklere sahip. Batarya ömrünü uzatmak için ise ekran parlaklığını otomatik ayarlayan uygulamalar ve Motorola yazılım kontrolleri mevcut. Bu akıllı ayarlar GPS üzerinden eve geldiğinizi algılayarak telefonun güç ayarlarını değiştirecek kadar zekiler.

Motorola Droid Razr’ın bir diğer etkileyici özelliği arayüz tasarımı oluyor. Bu tasarım sayesinde telefonu harici bir ekran ile mini bir bilgisayar olarak kullanırken de kullanıcıların rahat etmesi amaçlanmış. 8 MP kamerası ile HD video da çekebilen cep telefonunun bu açıdan rakiplerinden hiç bir eksiği yok. Şarj eden ve HD bağlantı sağlayan istasyon sayesinde geniş ekranda Mozilla Firefox interent tarayıcı ile sörf yapmak, çekilen fotoğraflara ve videolara bakmak mümkün oluyor. Üstelik Lapdock 500 Pro gibi istasyonlar ile ethernet portu, pek çok USB portu katılarak neredeyse bir dizüstünün bağlantı seçenekleri yakalanmış oluyor.

Motorola bu amiral gemisi modelinin yazılım sürümünü çok yakında yükselteceğini ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich’i sunacağını da duyurduğu için son derece çekici gözüküyor.