Anasayfa Haber Microsoft, Geleceğin Teknolojisini Araştırıyor!

Microsoft, Geleceğin Teknolojisini Araştırıyor!

Teknoloji severlerin hayallerinden biri de, herhangi bir ekrana bağlı kalmaksızın işlemlerini gerçekleştirebilmek. Holografik görüntüler sonucunda etkileşimle arkadaşlarınızı aramak, yaz yazmak ya da oyun oynamak gibi işlemler aslında sandığınızdan daha da yakında. Microsoft Research’ün internet sitesinde anlatılanlara göre, araştırmacılar iki yeni dokunmatik kullanıcı arayüzü geliştiriyorlar.

Bunlardan biri OmniTouch adını alan ve istediğiniz herhangi bir yüzeyle etkileşime geçebilen bir sistem. Bir kamera ve projektörden oluşan sistemde, projektör görüntüyü istediğiniz bir alana yansıtırken kamera yaptığınız işlemleri algılıyor. Şimdilik kamera ve projektörün boyutları kullanım için elverişsiz olsa da yakın zamanda ikisinin de boyutunun bir kibrit kutusu kadar olacağı araştırmacılar tarafından söyleniyor.

 

 

İkinci tip arayüz ise PocketTouch. Adından da anlaşılacağı üzere akıllı telefonlarını ceplerinden çıkartmak istemeyen kullanıcıların oldukça hoşuna gidebilecek sistemde, kumaşın üzerinden akıllı telefonunuzu kullanabiliyorsunuz. Önceden belirlenmiş işaretler sayesinde cep telefonunuzu dışarı çıkartmadan da mesajlar yazabiliyorsunuz. Bu sistemin daha rahat kullanılabilmesi için de araştırmacılar, yine “işaretlerle” çalışan bir akıllı kilit kullanmayı düşünmüşler.