Anasayfa Haber Sony’nin TV Devrimine Hazır Olun!

Sony’nin TV Devrimine Hazır Olun!

Japon teknoloji devi Sony televizyon işinden zarar ediyor. Sadece Sony mi? Diğer elektronik devleri de Asya’da, özellikle de Tayvan’da gerçekleşen sel felaketinin ardından büyük sorunlarla karşı karşıya kaldılar.

Rekabetin yoğun olduğu bu ortamda klasik anlamda televizyon işinin tekrar karlı hale gelmesi için bir devrim gerekiyor. Tüketicilerin malumu, bu devrim 3D değil ve ne kadar geliştirilirse geliştirilsin olmayacak. Bunun farkında olan Sony, televizyon dünyasında bir devrim yapmaya hazırlandığını duyurdu.

Televizyon işini üçe bölen şirket, birinci bölümde bütün parçalarını kendi ürettiği üst düzey modelleri, ikinci bölümde başka firmalardan alınan parçalarla ürettiği modelleri ve üçüncü bölümde de devrimsel televizyon projesini idare ediyor. Araştırma ve geliştirmeye büyük kaynak ayıran şirketin CEO’su Howard Stringer, Sony’nin dört ekran formülüyle sadece TV ile kısıtlı kalmadığını, bilgisayar, tablet bilgisayar ve cep telefonu ile dev bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Sony, bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Sony Ericsson’un hisselerini satın alarak işi tamamen kendi üzerine devraldı.

Peki Sony’nin devrimi ne çapta olacak? Howard Stinger’ın açıklamasına göre Apple da benzer bir plan yapmış durumda. Apple TV’lerde iPhone 4S‘te daha doğrusu yeni iOS’ta tanıştığımız Siri olacak. Siri ile sesli komut sistemini standart hale getirmeyi planlayan Apple’dan kesinlikle çekinmediğini belirten Stinger “Son  5 yılı Steve Jobs’a karşı rekabet edecek, çok güçlü bir platform geliştirmeye” harcadığını belirtiyor. Apple’ın da yeni televizyon formuna geçişin uzun zaman alacağını beklemesi gerektiğini söyleyen Stinger, yeni projeleri ile Sony’i tekrar teknoloji devlerinin devi haline getirmeye kararlı görünüyor.