Anasayfa Haber Fujitsu’dan Dünyanın En İnce Telefonu!

Fujitsu’dan Dünyanın En İnce Telefonu!

Motorola’nın RAZR Android ile dünyanın en ince telefonu ünvanını kazanmasının üzerinden ancak bir kaç hafta geçmişti ki, Fujitsu yeni duyurduğu Arrows ile bu ünvanı ele geçiriverdi! Fujitsu’nun Arrows F-07D modeli tüm kasa boyunca aşağı yukarı aynı kalınlığı koruyor ve en kalın noktada 6,7 milimetreye ulaşıyor. RAZR Android ise 7,1 milimetrede kalıyor.

Fujitsu bu telefonu önümüzdeki aylarda Japonya’da, NTT DoCoMo telekom firmasının envanterinden piyasaya sürmeyi planlıyor, dünyanın kalan kısmında satışa çıkıp çıkmayacağı ise belli değil. Ancak şahsen buna pek ihtimal vermiyoruz. Neden? Fujitsu bu telefonu ince tutabilmek için teknik özelliklerden bir hayli feragat etmiş ve diğer piyasalarda bulunan akıllı telefonlarla kıyaslandığında hayli zayıf kalıyor.

Cihaz 1,4 GHz hızında tek çekirdekli bir Qualcomm Snapdragon işlemciye ve 512 MB hafızaya sahip, ayrıca 1 GB veri depolama imkanı sunuyor. Bu özellikler çoğu modern telefon ile kıyaslanınca gerçekten de çok zayıf kalıyor denebilir, özellikle depolama kapasitesi hiç tatmin edici görünmüyor. Öte yandan 4 inçlik ekranın Gorilla Glass kaplı olması iyi bir özellik, ayrıca 5 MP kamera, micro-USB ve micro-HDMI slotlarına da yer verilmiş. Cİhazın en çekici yanı inceliği gibi görünüyor, ancak bu da tek başına ne kadar yeterli olabilir, orası tartışılır.