Anasayfa Haber Google Chrome Rakibini Solladı!

Google Chrome Rakibini Solladı!

İnternet Tarayıcılar
İnternet Tarayıcılar

İnternet tarayıcılar arasındaki rekabet hiç durmuyor. Internet Explorer hala taktını korusa da artık Mozilla Firefox onun en büyük rakibi değil. Yeni yapılan ölçümlerin sonuçlarına göre artık IE’nin ensesinde Google Chrome internet tarayıcı var.

StatCounter ölçüm firmasının açıkladığı Kasım ayı verilerine göre Google Chrome bütün internet tarayıcılar içerisinde yüzde 25.69’luk kullanım payıyla ikinci oldu. Mozilla Firefox’un payı ise yüzde 25.23. Peki Chrome ile IE arasında ne kadar fark var? Henüz araları kapanmış değil, zira Internet Explorer yüzde 40.63 ile halen dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı.

Chrome’un yükselişindeki payın kaynağı ise hem IE, hem de Firefox oluyor. Firefox’tan yüzde 5.5, Internet Explorer’dan yüzde 6.3 pay kapmayı başaran Chrome hızla yükseliyor.

Öte yandan StatCounter verileriyle çelişen bir araştırma da bir başka araştırma firması olan NetApplications’dan geliyor. Bu firmaya göre Firefox yüzde 22.14, Chrome ise yüzde 18.18 pazar payına sahip. Ölçüm ve hesaplama yöntemlerindeki farklılıktan doğan bu değişik sonuçlara karşın Chrome’un her yıl payını arttırdığı ortada. Hangi internet tarayıcıyı seçeceğiniz ise tamamen sizin zevkinize kalmış.