Anasayfa Oyun Bethesda Skyrim Yamasını Yamayacak!

Bethesda Skyrim Yamasını Yamayacak!

Geçtiğimiz günlerde Bethesda tarafından Skyrim için yayınlanan 1.2 yaması, onardığından çok daha fazla hasara yol açınca oyuncular arasında ciddi bir kızgınlık dalgası estirdi. Ufak tefek sorunları çözmeye çalışırken ejderlerin uçuş animasyonundan tutun da, büyü drienci hesaplarında büyük hatalara kadar pek çok soruna yol açan 1.2 yaması, önümüzdeki haftadan itibaren peyder pey yapılacak olan güncellemelerle düzeltilmeye çalışılacak.

Ancak Bethesda’dan gelen tek Skyrim haberi bu değil, özellikle mod yapımcılarını ilgilendirecek iki yenilik daha gündemde. Öncelikle Ocak ayında Creation Kit kullanıcılara sunulacak, bu yazılım paketi Bethesda programcılarının Skyrim dünyasını kurmakta kullandıkları tüm araçları içeriyor. Tabii bazı mod yapımcıları daha ilk günden New Vegas için kullanılan araçların Skyrim ile hayli uyumlu olduğunu keşfettiler, ancak Creation Kit en azından yüzde yüz uyumluluk vaad ediyor.

İkinci önemli haber ise Creation Kit ile yapılacak muhtemel modların, Valve Steam Workshop sayesinde doğrudan Steam üzerinden ücretsiz olarak dağıtılabilecek olması. Mod yapımcıları bu sayede emeklerini Steam üzerinden kullanıcılara ulaştırabilecekler. Böylece modların hem kullanıcılar tarafından kurulumu, hem de eleştirilmesi çok daha kolay hale gelecek. Tabii Steam’in potansiyel kullanıcı sayısında yaşanacak artış Valve için esas kâr olacak.